Župni animatori

Naslovna > Župni animatori

Župni animatori

Što su to župni animatori?

Župni animatori su skupina mladih ljudi koji svojim angažmanom i radom u župnoj zajednici, aktivno doprinose njenom pastoralu. Svoje talente animatori ugrađuju u život župne zajednice, pomažući na konkretan način župniku i kapelanu u organizaciji i provođenju župnih aktivnosti.

Animatori naše župe sudjeluju u pripremi i realizaciji projekata poput oratorija za djecu, dječjih ljeta, krizmaničkih večeri, organiziranja različitih akcija i dr.

Pet animatora naše župe ove godine polazi i program Temeljne formacije animatora Zagrebačke nadbiskupije. Cilj programa je osposobiti mlade animatore i pripremiti ih na rad u župnoj  zajednici. Program se odvija kroz pet vikend susreta i veliku specijalizaciju animatora u trajanju od tjedan dana, nakon čega animatori polaznici dobivaju certifikat o završenom animatorskom tečaju.

Novosti

Sve novosti vezane uz naše animatore i njihove aktivnosti možete pronaći ovdje.

KAKO POSTATI ŽUPNI ANIMATOR?

Kako bi netko postao župni animator sve što je potrebno je dobra volja, raspoloživost i odluka da se djelić sebe ugradi u župnu zajednicu. Ako se želiš uključiti, sve što je potrebno je javiti se kapelanu ili nekome od župnih animatora. Možete i popuniti formu sa svojim informacijama i željom da postanete Župni animator.

Popuni formu i postani Župni animator

svjedočanstva

Što o animatorstvu kažu naši animatori?

Kada pogledam u dječja lica i dječje oči, vidim iskrenost, otvorenost i zaigranost, a to ne može nikoga ostaviti ravnodušnim. Zbog toga volim biti i raditi s njima jer svaki trenutak proveden s njima u meni budi tu dječju iskrenu radost i smijeh koji se prenosi na svakoga.

Monika P.

Kao animator, samim time što podučavam djecu, ja sama učim istražujući temu kroz pripreme. Dječja ljubav i sreća koje se vrate kad sve završi neprocjenjive su i daju mi motivaciju za dalje.

Andreja K.

Animatorstvo me ispunjava i čini sretnom. Volim dati sve od sebe, a onda plodove vidjeti u dječjem osmijehu. Od djece učim o vedrini, optimizmu i jednostavnosti koja obogaćuje.

Ema M.

Najljepša stvar kod animatorstva je vrijeme provedeno s djecom koje je uvijek ispunjeno radošću koje tako često fali u životu. Provodeći vrijeme s djecom budi se i ono dijete u meni koje je Gospodinu najmilije. Upoznajem sebe i svoje kvalitete i talente koje prije nisam prepoznavala i razvijam ih u pravom smjeru.

Monika H.

Za mene animatorstvo znači smjer života koji nas uči raznim lekcijama pomoću kojih radimo na sebi i utječemo međusobno na živote mladih i djece u župnoj zajednici.

Ana A.