Zbor mladih Damask

Zbor mladih Damask

Zbor mladih Damask u našoj župi službeno djeluje od 1997. godine. Od tada su se izmijenile 4 voditeljice, a trenutna voditeljica, Martina Kos, zbor vodi od 2008. godine. 

Damask se može pohvaliti širokim repertoarom izvođenih pjesama, ali i ponekim autorskim. Također, uz redovite instrumente klavir i orgulje, uz zbor mogu se čuti i gitara, violina, viola, violončelo, flauta, a ponekad i razne udaraljke. 

Osim pjevanja na nedjeljnim misama, zbor aktivno sudjeluje u obilježavanju svih župnih slavlja i događanja, a svake godine priprema i barem jedan koncert. Zbor je sudjelovao na brojnim događanjima poput Uskrsfesta, Bonofesta, Hosanafesta, Jurajfesta, na raznim smotrama te događanjima Nadbiskupije. 2003. godine zbor je snimio CD pod nazivom Ivanu Pavlu II. čije su se pjesme također izvodile na raznim događanjima, a najznačajniji su oni vezani uz pohode Svetog Oca Hrvatskoj. 

Damask se može pohvaliti mladima koji su vrlo aktivni, ne samo u svojoj župi nego i na brojnim drugim događanjima u Zagrebu i šire. Zbor trenutno broji 30 članova, a uvijek otvoreno i radosno prima i nove članove. Tko se želi priključiti može se javiti voditeljici ili nekome od zboraša nakon nedjeljne Mise. Probe se održavaju subotom u 9:45 te nedjeljom prije Mise.

0
Voditelja
0 +
Pjevača
0
Godina djelovanja
Novosti

Sve vijesti vezane uz aktivnosti našega zbora mladih možete pronaći ovdje. 

Galerija
postani član Zbora mladih Damask

Želiš postati jedan od nas?

U nastavku su navedena vremena naših proba i misa na kojima pjevamo.

Zbor mladih Damask

Popuni formu i postani član zbora

svjedočanstva

Što kažu članovi zbora?

Sretne priče sa zbora

Ivana i Matija

Ivana i ja bili smo dugogodišnji članovi zbora mladih, ali se nismo posebno dobro poznavali, niti provodili vrijeme u zajedničkom društvu. Naše bliskije prijateljstvo započelo pripremama za koncert povodom 20. obljetnice djelovanja zbora mladih Damask.
Voditeljica zbora Martina dala je Ivani i meni zadatak da napišemo i budemo voditelji programa koncerta. Kroz tu pripremu postali smo prijatelji i počele su se javljati obostrane simpatije. U sljedećih nekoliko mjeseci shvatili smo kako postoji iskra ljubavi koju imamo oboje i da se želimo bolje upoznati kroz vezu. Bilo je vrlo znakovito da je Ivana nekoliko mjeseci prije samih priprema za koncert, bila moj ”anđeo” u molitvenoj pripremi zbora za Božić. Naime, svake godine na početku Došašća izvlačimo papiriće s imenima i ”slučajnim odabirom” (Božjim prstom 😉) dobivamo ”štićenike” i anđele” .

U periodu veze Bog nas je oblikovao i vodio. Veliki značaj u našem duhovnom rastu i pripremi za brak imale su kateheze o 10 božjih zapovijedi kod vlč. Ivana Valentića i tečaj o kršćanskom hodanju kod vlč. Jakova Rađe. Sve to urodilo je mnogim plodovima, između ostaloga, dobili smo poticaj da u suradnji s tadašnjim kapelanom Mariom Dukićem i prijateljima Matejem i Ivanom Halužanom pokrenemo zajednicu mladih ”Vocati” koja i danas djeluje.

Sve to bio je put kojim nas je Gospodin doveo do braka u kojem ne možemo prebrojati sve blagoslove, među kojima je najveći dijete koje trenutno iščekujemo. Gledajući unazad, imamo na čemu biti zahvalni Bogu koji je uvijek vjeran i uči nas ljubavi, predanju i poniznosti.

U vaše molitve preporučamo nas i sve mlade i bračne parove naše župe.

 

Matija Glasnović