Dječji zbor Paulus

Naslovna > Dječji zbor Paulus

Dječji zbor Paulus

Dječji zbor Paulus djeluje u župi neprekidno od kraja 1983. godine pod vodstvom sestara Služavki Maloga Isusa. Osnovan je na inicijativu s. Irene Olujević i već u počecima je brojio sedamdesetak članova. U skučenom prostoru ‘crkve-barake’ djeca su za vrijeme sv. mise najprije bila smještena na malom zelenom podiju u dnu barake, a kasnije su godinama stajala nagurana oko orgulja na malom prostoru između vjeronaučne dvorane i samog oltara. Probe su održavane svake subote, a nedjeljom se na sv. misama (u 9 sati) pjevalo tako da su se djeca cijelu sv. misu okretala: prema sestri za orguljama dok se pjevalo, a prema oltaru i svećeniku kad se molilo.

Zahvaljujući dobročiniteljima i sponzorima iz župe, zbor je u proljeće 2008. godine, o proslavi Pavlove godine, snimio nosač zvuka pod nazivom Sa svetim Pavlom Boga slavimo. CD s dvanaest pjesama snimljen je u župnoj crkvi u kojoj je, na svetkovinu Duhova iste godine, održana i njegova promocija.

Posljednjih nekoliko godina Paulus nastupa i izvan granica župe. Tako su 24. rujna 2010. svojim pjevanjem u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski djeca iz Paulusa pridonijela proslavi Dana domovinskog ponosa (4. dan zagrebačkih branitelja Vukovara i 19. obljetnica ustroja 204. vukovarske brigade ZNG-a RH). Dana 24. listopada 2010. pjevali su u dvorani Vijenac na svečanoj akademiji podovom proslave 120. obljetnice postojanja Družbe sestara Služavki Maloga Isusa.

Od 2011. godine zbor Paulus redovito sudjeluje na smotri dječjih crkvenih zborova, poznatoj Zlatnoj harfi. Na blagdan Svete Obitelji, 28. prosinca 2014., zbor je prvi put sudjelovao na sv. Misi u zagrebačkoj katedrali s nakanom Djeca za djecu, a na kojoj je više od 200 malih pjevača molilo za nevinu djecu svijeta.

Zbor je do ljeta 2015. godine vodila s. M. Emanuela Pečnik. Od 2020. godine zbor vodi s. Viktorija Predragović. U zbor su uključena djeca od predškolske dobi pa do 14. godine i danas broji više od 50 članova. Probe se održavaju u župnoj dvorani subotom prijepodne (u 9.30 sati) po jedan puni sat. Svake nedjelje jakim glasom i punim srcem Paulus pjeva sudjelujući na sv. Misi za djecu u 9.30 sati. Izbor pjesama je prilagođen dječjem uzrastu i tijeku liturgijske godine. Zbor pjeva izvorne dječje skladbe, duhovne šansone, obradbe skladbi pojedinih skladatelja te pučke liturgijske pjesme. Sviračice u zboru redovito su mlade djevojke koje su i same bile članice dječjeg zbora. Uz mlade, u dječjem zboru sviraju i djeca koja pohađaju glazbenu školu te su voljna svojim talentima i na taj način doprinijeti svečanosti Slavlja. Uz mogućnost sviranja, svi koji mogu i hoće, u zboru mogu i solo pjevati, tako da zbor ima mnogo solista, od predškolaca do krizmanika.

Uz redovito animiranje nedjeljne liturgije, zbor redovito priređuje različite prigodne priredbe i scenske prikaze (za Božić, Dane Kruha, Misijsku nedjelju, Majčin dan…).

Djeca u Paulusu, osim što svojim glasovima slave Boga, u okrilju zbora rastu u vjeri, pouzdanju i ljubavi, po primjeru sv. Pavla kojemu rado i radosno pjevaju: „Sa svetim Pavlom Boga slavimo, djelima svojim Krista naviještamo. Milost i mir Oca i Sina, zajedništvo Duha Svetoga, izmoli nam, o sveti Pavle!“

0
Voditelja
0 +
Pjevača
Svjedočanstva

Što o "Paulusu" kažu mali pjevači?

Galerija
postani član Dječjeg zbora Paulus

Želiš postati jedan od nas?

U nastavku su navedena vremena naših proba i misa na kojima pjevamo.

Dječji zbor Paulus

Popuni formu i postani član zbora