Krizmaničke večeri

Naslovna > Krizmaničke večeri

Krizmaničke večeri

Krizmaničke večeri su program namijenjen učenicima osmog razreda osnovne škole, odnosno krizmanicima. Za cilj imaju približiti krizmanicima pastoralni život i djelovanje župe, približiti ih i integrirati u župnu zajednicu, kao i potaknuti na uključenje u župne aktivnosti nakon podjele sakramenta svete potvrde.

Ovaj projekt je na dobrovoljnoj bazi, što znači da je krizmanicima ponuđen kao opcija uz redovito polaženje župnog vjeronauka. Krizmaničke večeri održavaju se srijedom u 20.00 sati, kroz period trajanja školske godine.

Ovaj je program u našoj župi zaživio u pastoralnoj godini 2021/2022., a od tada svake srijede okuplja oko tridesetak krizmanika. Program krizmaničkih večeri vrlo je raznolik. Susreti srijedom tako uključuju različite interaktivne kateheze kroz koje krizmanici promišljaju o nekim aktualnim temama. Jednom mjesečno na rasporedu se nađe i  „pub“ kviz koji na zabavan način za cilj ima omogućiti ponavljanje gradiva usvojenog na župnom vjeronauku. Program srijedom uključuje i zabavne susrete u kojima krizmanici kroz različite igre razvijaju natjecateljski duh, uče se suradnji, međusobnom pomaganju i oslanjanju jednih na druge. Poneka srijeda rezervirana je također i za molitveni susret, koji kroz različite duhovne pjesme, meditacije i određene simboličke geste pokušava krizmanike približiti njihovoj vjeri i razvitku zdrave duhovnosti, pokazujući pritom kako molitva nije „rezervirana samo za starije“. Uz sve dosad spomenuto, tijekom krizmaničkih večeri znali smo pogledati i pokoji film, ali isto tako i održati pokoji edukativni susret.

Susrete krizmanika vode i animiraju naši župni animatori, koji svoji angažmanom i svjedočanstvom pokazuju da „ima života u župi“ i nakon krizme.

Novosti

Što smo sve radili?!

Ako vas zanima kako je izgledao koji susret na krizmaničkim večerima, informacije potražite u našim novostima.

Svjedočanstva

Što kažu krizmanici o krizmaničkim večerima?

Galerija
Krizmaničke večeri​