Kateheza za odrasle

Naslovna > Kateheza za odrasle​

Kateheza za odrasle​

Ove korizme u našoj župi uveden je ciklus kateheza za odrasle na temu „Isusovih sedam riječi na križu“. Kateheze su se se održavale svake subote u župnoj vjeronaučnoj dvorani s početkom u 19.30 sati. Ciklus kateheza namijenjen je odraslima, što znači da katehezama mogu prisustvovati osobe starije od 18 godina.

Kateheze vodi vlč. Branimir Jagodić, župni vikar naše župe. Prva i uvodna kateheza održana je u crkvi, 5. ožujka, a završni susret održan je 09. travnja 2022. godine. 

Prije tumačenja i izlaganja, svaka kateheza započinjala bi molitvom. Na kraju kateheze molila se posvetna molitva na temelju sedam Isusovih riječi, odnosno rečenica, koje je izrekao na križu.

 

Tijekom korizmenog vremena, tumačenja i razmatranja Isusovih riječi izrečena na križu imala su za cilj potaknuti vjernike na dublje shvaćanje smisla Kristove otkupiteljske muke, odnosno čina neizmjerne ljubavi koju nam je darovao.

Sljedeći ciklus kateheza za odrasle trebao bi se održati tijekom Došašća 2022. godine, a plan je da se svake godine, u ovim jakim vremenima, otpočne s nekim novim ciklusom.  

Novosti

Sve novosti vezane uz cikluse kateheza za odrasle koje se održavaju u našoj župi, o terminu njihova održavanja kao i o izvještajima sa susreta, možete pronaći ovdje.