Mali ministranti

Naslovna > Mali ministranti

Mali ministranti​

Zajednica ministranata djeluje od prvog dana uspostave Župe sv. Pavla apostola u Retkovcu. U župi je prvih godina bilo 15ak ministranata osnovnoškolske dobi. Svih kasnijih godina njihov se broj uglavnom kretao između 20 i 30. Danas je u ministrantsku zajednicu uključeno više od 40 dječaka i mladića, od čega male ministrante čini dvadesetak dječaka.

Mali ministranti, kako ih rado volimo zvati, su skupina koja se svake subote u 11.00 sati okuplja na susretima ministranata, gdje se uz praktične stvari vezane uz službu uz oltar, naglasak stavlja i na izgradnju zajedništva, igru i druženje. U male ministrante uključeni su dječaci od prvog do sedmog razreda osnovne škole.

 

Mali ministranti najčešće dolaze i sudjeluju na dječjoj nedjeljnoj misi koja se održava u 9.30 sati. Toga dana njihova služba započinje pripremom oltara za svetu misu, molitvom prije euharistijskoga slavlja, a onda na praktičan način ostvare i ono što su vježbali dan prije na ministrantskom susretu. Njihova vedrina i zanos, ali i predanost ovoj službi uvelike doprinose i radosti slavlja dječje svete mise.  

0 +
Malih ministranata
Svjedočanstva

Što o ministriranju kažu naši mali ministranti?

Mali ministranti