Oratorij za djecu

Naslovna > Oratorij za djecu

Oratorij za djecu

Oratorij je projekt za osnovnoškolsku djecu nadahnut salezijanskom duhovnošću i karizmom sv. Ivana Bosca – utemeljitelja reda salezijanaca. Ovaj projekt na razini župne zajednice  okuplja djecu osnovnoškolskog uzrasta.

Oratorij je u našoj župi zaživio u pastoralnoj godini 2021/2022. Želeći stvoriti zaokruženu tematsku cjelinu, odlučeno je da će se oratoriji održavati svake treće subote u mjesecu u poslijepodnevnim terminima, govoreći o svim kontinentima svijeta kao i dječjim svecima i blaženicima koji s tih istih kontinenata dolaze. Ciklus oratorija ove pastoralne godine tako je dobio naziv: Put oko svijeta s dječjim svecima i blaženicima.

Sadržaj samog programa oratorija je raznolik i varira od susreta do susreta. No, ono što im je svima zajedničko je cilj i svrha: na zabavan, ali istovremeno i edukativan način, približiti djeci njihovu vjeru i priviknuti ih na boravak u župnoj zajednici. Oratorij je tako sačinjen od različitih molitvi, poučnog dijela koji djeci na kreativan i njima blizak način pokušava približiti ono na čemu se na oratoriju govori. Tu je i kreativni dio kroz kojega djeca mogu izraziti svoju maštu i kreativnost, a koji je gotovi uvijek aktualizacija onoga što se radilo u poučnom dijelu. Osim toga oratorij su i razni plesovi prilagođeni dječjem uzrastu, mnoge igre, smijeh, radost i druženje. Neizostavni dio svakog oratorija je i molitva bez koje susreti ovakvoga tipa niti ne bi imali smisla.

Prvi oratorij u našoj župi održan je 16. listopada 2021. godine, a okupio je oko 130 djece. Tema ovog prvog oratorija bila je: Kroz Europu sa sv. Dominikom Savijem. Međutim, širenjem epidemije korona virusa, morali smo privremeno i obustaviti ovaj novonastali projekt, koji se zatim nastavlja od travnja 2022. godine.

Ukoliko želite prijaviti svoju djecu za sudjelovanje u ovom projektu, svakako pratite obavijesti vezane uz termine održavanja oratorija. Prijaviti ih možete upisom na listu koja se nalazi na ulazu u našu crkvu u vremenu trajanja prijava.

 

Vođeni mislima sv. Ivana Bosca: „Igrajte se, skačite, vičite – samo nemojte griješiti“, čvrsto se nadamo i vjerujemo kako će se ovaj projekt koji okuplja djecu naše župne zajednice održati još dugi niz godina. 

Novosti

Vijesti s oratorija!

Sve što vas može zanimati o temi oratorija, mjestu i vremenu održavanja, kao i izvještajima sa svakog pojedinog oratorija, možete pronaći u našim novostima.

svjedočanstva

Što djeca kažu o oratoriju?