Kateheza za mlade

Naslovna > Kateheza za mlade

Kateheza za mlade

Osim različitih susreta zajednice mladih “Vocati” koji se održavaju petkom, mladi naše župe se na susretima okupljaju i utorkom u 20.30 sati i to na katehezama. 

U pastoralnoj godini 2020/2021. kateheze utorkom bile su uistinu raznolike. Teme koje smo obrađivali ticale su se različitih oblika molitve, vjere i drugih aktualnih pitanja. Katehetski susreti te godine bili su različito koncipirani. Od frontalnih oblika u kojima je određena tema izlagana, preko rada u paru u kojem se tema produbljivala, sve do grupnoga rada u kojem su se razmjenjivala mišljenja o onome o čemu se govorilo.

U pastoralnoj godini 2021/2022. malo smo promijenili pristup katehezama. Odlučeno je da se tijekom pastoralne godine, kroz nešto duži period vremena, obrađuje jedna tema. Na ovaj način omogućen je iscrpniji pristup određenoj temi. Tako su nastali ciklusi kateheza za mlade. 

Prvi ciklus koji je započeo paralelno s početkom ove pastoralne godine nosio je naziv “Šest dana stvaranja”. U njemu smo, analizirajući šest dana stvaranja svijeta iz prvog poglavlja Knjige postanka, tumačili smisao ovih biblijskih tekstova. Istovremeno (što je još i važnije) smo tražili poveznicu ovih tekstova s vlastitim duhovnim životom i onime što iz njih možemo integrirati u svoju svakodnevicu. 

Nakon završenog prvog ciklusa kateheza odlučili smo nastaviti istraživati Knjigu postanka. Novi ciklus kateheza, koji je započeo u veljači 2022. godine, nosi naziv “Put na početak”. Ovaj se ciklus kateheza bavi s prvih 11 poglavlja Knjige postanka i njihovom utjecaju na našu duhovnost, svakodnevnicu i stvarnost u kojoj živimo. 

Novosti

Sve novosti vezane uz cikluse kateheza koje se održavaju u našoj župi, o terminu njihovog održavanja, kao i izvještajima sa susreta, možete pronaći ovdje.