Malonogometni turniri

Naslovna > Malonogometni turniri​

Malonogometni turniri​

Malonogometna ekipa naše župe, koju čini desetak mladića, već se dugi niz godina natječe na različitim sportskim događanjima. 

Dok je postojala, natjecali su se u Katoličkoj malonogometnoj ligi bl. Alojzije Stepinac koja se održavala pod organizacijom Pastorala sportaša Zagrebačke nadbiskupije. 

Posljednjih nekoliko godina natječu se u Fair Play futsal ligi, a u posljednje dvije godine sudjelovali su i na malonogometnom turniru sv. Mihael Dubrava, kojem su bili i suorganizatori. 

Od zapaženijih rezultata naši momci osvojili su 3. mjesto u Fair Play futsal ligi, 2. mjesto u Katoličkoj malonogometnoj ligi, a u istoj su ligi osvojili i nagradu za fair play

Temeljna zamisao ovakvih katoličkih malonogometnih natjecanja je zbližiti mlade i vjeru kroz sport te je stog natjecanje prilika za međusobno druženje i upoznavanje. Sudionici liga, pa tako i naši nogometaši, okupljaju se na zajedničkim misnim slavljima u različitim župama i na jednodnevnim duhovnim obnovama. Jedna od posebnosti ovakvih natjecanja je zajednička molitva okupljenih momčadi prije početka svake utakmice. Tijekom utakmica, na terenu je zabranjeno izricanje bilo kakvih uvredljivih riječi, a posebno se njeguje fair play igra.

Novosti

Sve novosti vezane uz termine održavanja utakmica, rezultate i uspjehe naše momčadi, možete pronaći ovdje.