Dječji zbor Paulus na susretu dječjih crkvenih zborova – Zlatna Harfa

U subotu, 27. svibnja 2023. godine u Bazilici Svetog Antuna Padovanskog na Svetom Duhu održana je još jedna Zlatna Harfa, susret dječjih crkvenih zborova. Kao najbrojniji zbor nastupio je naš dječji zbor Paulus pod vodstvom s. Viktorije Predragović, SMI.

Ovogodišnja tema bila je “Divan je Bog u svetima svojim”, a za uzore su postavljeni sv. Nikola Tavelić i bl. Marija Propetog Isusa Petković. Program je počeo svetom misom u 11.00 sati koju je predslavio župnik i rektor bazilike, fra Ivan Marija Lotar. Župnik se u propovijedi obratio djeci i ohrabrio ih da i dalje nastave svoju ljubav prema Isusu prenositi glazbom.

Svjedočiti Isusa glazbom je najljepši način. Kada to voliš i kada cijelo tvoje biće zapjeva, nema ljepšeg osjećaja. No, baviti se glazbom je ponekad teško. Teško je ulagati trud i sve godine vježbanja u napredak, ali uvijek kada vidimo rezultat našeg napora, kada druge razveselimo glazbom i dostojno pjesmom uljepšamo svetu misu, znamo da smo i drugima približili Isusa čiju radost u sebi nosimo“, rekao je župnik okupljenim zborašima.

Nakon svete mise, u 12.30 sati započeli su nastupi dječjih zborova. Naš zbor Paulus nastupio je kao poslijednji od 9 zborova, a izveo je svoju autorsku pjesmu “Sveti Nikola Taveliću” za koju tekst i glazbu potpisuje naša župljanka Martina Pavliš. Uz oko 60 okupljenih pjevača i svirača solistica je bila Laura Puškarić. Po završetku nastupa uslijedio je zajednički ručak i druženje u dvorištu Bazilike.

Čestitke svim zborovima, a posebno našem zboru Paulus, na odličnim izvedbama!