Održan prvi kreatorij!

U subotu, 18. veljače, u OŠ Retkovec održan je prvi kreatorij za osnovnoškolsku djecu naše župe s naglaskom na dvije zapovijedi ljubavi. Katehezu za djecu vodio je vlč. Filip koji im je govorio i tumačio kako postoje dva usmjerenja ljubavi: prema Bogu i prema bližnjima. Djeca su u grupama raspravljala o ljubavi, što ona znači za njih, kako je izražavaju i kako je primaju. Glavna poruka kreatorija bila je kako “ljubeći bližnje ljubimo i Boga, a ako ljubimo Boga, sigurno ćemo ljubiti i naše bližnje”.

U kreativnom dijelu, djeca su naučila izrađivati različite vrste oblika srca pomoću tehnike origami. Na jednom su nacrtali čin ljubavi prema Bogu ili bližnjima, drugo su napravili sebi kao podsjetnik da su pozvani ljubiti, a treće srce s porukama o ljubavi napravili su za župljane, koji su ih imali priliku dobiti nakon svete mise. Nakon rada u grupama i pauze za okrjepu, animatori su djecu naučili novi ples, nakon čega su slijedile igre. Djeca su, podijeljena u svoje grupe, prolazila kroz igre različitih težina – od nabrajanja svetaca do teškog poligona. U svim igrama naglasak je bio na zajedništvu, pomaganju i bodrenju svih grupa. Osim što su se kroz igre djeca zabavljala, sudjelujući u igrama nešto su novo i naučila.

Završetak kreatorija zaključen je svetom misom na kojoj su animirala djeca. Nakon proglašenja i podjele nagrada, djeca su si međusobno čestitala na trudu i uspjehu, a svi su na kraju proslavili pobjedu pobjedničke grupe ispunjenu radosti, osmijehom i zajedništvom.

Kompletnu galeriju fotografija s kreatorija možete pogledati u nastavku.