Božićna čestitka

Dragi župljani,

Božić je ponajprije obiteljski blagdan, ili blagdan obitelji, jer se upravo u svjetlu Božića radosno okuplja obitelj koja u obiteljskom zajedništvu slavi rođenje Isusa Krista. Ali istodobno i sama svetkovina Božića ima obiteljski karakter. To nam govori o uzajamnoj povezanosti obitelji i Božića. Molimo da Božić preko nas dođe u naše obitelji; neka svi koji su bolesni, osamljeni, siromašni, razjedinjeni, žalosni, i potrebni ljudske i obiteljske topline preko nesebičnoga služenja naših obitelji osjete da je Božić, novorođeni Sin Božji, prisutan i živ među njima. Neka Božić bude svugdje gdje je potrebna riječ utjehe, ohrabrenja; ondje gdje je potrebna duhovna snaga i mir pred današnjim izazovima i nesigurnostima.

Bliži se vrijeme godišnjeg blagoslova obitelji u vašim domovima pa neka i to bude radostan susret s Isusom u molitvi. Neka svjedočanstvo božićne vjere dođe i među one koji žive u uvjerenju da im Bog nije potreban i neka osjete da im Isus nudi ono za čim istinski teže.

Isus se ne odriče čovjeka već ga istinski traži. Božić je darovan svima: očevima i majkama, djedovima i bakama, djeci i mladima, obiteljima i pojedincima, posebno siromašnima i napuštenima: daruje se svima!

Radujući se našim predstojećim susretima i u crkvi i u vašim domovima, neka je svima blagoslovljen Božić te mirom ispunjena 2023. godina!

Vaš župnik Vinko, župni vikar Filip i suradnici