Pastoralni posjet sestara Služavki Maloga Isusa

U nedjelju 8.5.2022. Društvo prijatelja Malog Isusa naše župe posjetile su pročelnica Vijeća PMI s. Kristina Maslać i s. Zrinka Šutalo. PMI su sestre dočekali radosna srca zajedno sa župnikom Vinkom Tomićem i kapelanom Branimirom Jagodićem. Na početku susreta s. Kristina uputila je srdačne riječi pozdrava i najavila temu susreta, koji je započeo znakom križa i pjesmom.

Kroz boje apostolata provedene su radionice u kojima se promišljalo o radu i djelovanju Društva PMI. Bojama na platnu sudionici su pokazali svoje osjećaje u društvu. Bilo je zanimljivo vidjeti šarolikost boja i poteze kistom. S. Kristina pojasnila je značenje i utjecaj boja na život članova, kako onaj svakodnevni, tako i onaj duhovni.

Uslijedila je igra s kockom koju su sudionici međusobno bacali jedni drugima. Odgovarajući na zadatke koji su bili na kocki uvidjeli su da je uvijek moguće dati više od sebe za Družbu. Primjerice, moguće je više moliti za članove, djecu PMI-a, časne sestre (osobito naše Služavke Maloga Isusa), njihovog duhovnika, nova duhovna zvanja, obilaziti nemoćne i bolesne i dr.

Nakon igre sudionici su morali izabrati jedan bombon iz mnoštva bombona u različitim bojama. Boja svakog bombona predstavljala je određeni zadatak za ovu godinu. Zadaci su bili raznoliki: od pisanja članaka, do dovođenja novih članova u Društvo PMI.

Susret je završio molitvom, pjevanjem himne i okrepom koje su pripremile vrijedne članice našeg Društva. Zahvalni Malenome Isusu na danim milostima i blagoslovima dobivenim na ovom susretu, Prijatelji su iskazali vjeru i nadu da će nakon ovoga susreta još više i srdačnije služiti svojoj zajednici.

Da bi vjernije i lakše služili mole Malenoga Isusa:

“Daj nam LJUBAV da s tobom hodimo, SVJETLO da Tvoje budemo  i da svakome RADOST nosimo jer prijatelji tvoji smo!”