Malonogometna momčad naše župe osvojila naslov prvaka FPFL-a

Malonogometna momčad naše župe Sanctus Paulus ovog je vikenda osvojila naslov prvaka Fair Play Futsal Lige u sezoni 2021/2022.

Tijekom proteklog vikenda odigrane su utakmice završnice lige koja je započela u rujnu 2021. godine. Ukupno 16 ekipa natjecalo se za naslov prvaka.

U subotu 07. svibnja u 09.40 sati održana je druga polufinalna utakmica između naše malonogometne ekipe i ekipe Sv. Petar 1. Momčad Sv. Petar 1 krenula je u utakmicu istom taktikom kao i u prve dvije utakmice knockout faze. Čekali su da Sanctus Paulus izgubi živce lomeći se na njihovoj čvrstoj obrani. Plan je išao dosta dobro dok nisu krenuli prema naprijed i izgubili loptu. Ako netko zna igrati brze kontra napade onda je to naša ekipa, koja je ovu priliku iskoristila za prelazak u vodstvo. U nastavku utakmice je ekipa sv. Petar 1 pokušala igrati s golmanom igračem, ali sve je ovo samo davalo prostora našoj ekipi za ostvarenje konačne pobjede, što su i učinili konačnim rezultatom 3:0.

U nedjelju 08. svibnja, u isto vrijeme kao i dan ranije, održana je finalna utakmica između naše ekipe Sanctus Paulus i branitelja naslova Sv. Josipa. Međutim, u odnosu na prošlu godinu, suparničkoj ekipi nije uspjelo obraniti naslov prvaka, kojeg je vještijom igrom preotela naša ekipa, odnijevši pobjedu rezultatom 1:0.

Nakon odigranih utakmica uslijedila je zahvalna sv. misa, koja se u 12.00 sati održala crkvi Advocata Croatiae u Remetama. Nakon sv. mise održala se dodjela nagrada. Naši dečki osvojili su trofej za 1. mjesto u FPFL-u, prijelazni trofej kojeg moraju predati pobjedničkoj ekipi sljedeće sezone ukoliko ne uspiju obraniti naslov prvaka, a Dominik Novosel proglašen je najboljim golmanom natjecanja. Umalo su osvojili i nagradu za fair play, koja bi im omogućila besplatno sudjelovanje u sljedećoj sezoni.

Ovim putem još jednom čestitamo našim dečkima na svim njihovim uspjesima u ovoj malonogometnoj sezoni i zahvaljujemo im što su na ovaj način branili boje naše župe.