Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Prijatelji Maloga Isusa

U našoj Župi djeluje i društvo Prijatelja Maloga Isusa kao vanjski suradnici Družbe sestara služavki Maloga Isusa. U društvu djeluju djeca, mladi i odrasli članovi.
Svrha je Društva sudjelovati u životu Crkve brigom za Isusovu najmanju braću; posjećivati i po mogućnostima pomagati zapuštene, napuštene i osamljene osobe; promicati kulturu života, mira i pravde; posebno njegovati i promicati pobožnost prema Malom Isusu i presvetoj Euharistiji; raditi na promicanju duhovnih zvanja molitvom i svojim življenjem Evanđelja spremni prihvatiti Božji poziv i u tome drugima pomagati. Članovi Društva PMI teže za što savršenijim kršćanskim životom za koji crpe snagu iz Riječi Božje, molitve i dobrih djela; nadahnjuju se duhom koji je Josip Stadler, utemeljitelj Družbe sestara služavki Maloga Isusa, ostavio ovoj redovničkoj zajednici. U Betlehemskom otajstvu i u Isusovu životu traže snagu kako bi u svojoj obitelji, župnoj zajednici i drugdje ostvarivali evanđeoski ideal ljubavi prema Bogu i bližnjemu. U tu svrhu u našoj Župi PMI djeluju i kao molitvena i kao karitativna grupa. 
 

Punopravni članovi imaju svoje molitvene susrete svakog 8.-og u mjesecu kao Stadlerov dan kada kroz meditaciju otkrivaju duhovnost sl. Božjega Josipa Stadlera i mole za njegovu beatifikaciju te svakog 25.-og u mjesecu kao dan štovanja otajstva Utjelovljenja. U svrhu što dubljeg poniranja u Božićno otajstvo i otkrivanja kako živjeti božićno i izvan božićnog vremena, PMI mole devetnicu Božiću kroz devet četvrtaka do Božića. Svake treće srijede u mjesecu sastaju se na mjesečnu katehezu iza večernje mise. Molitvene i katehetske susrete animiraju PMI u zajedništvu sa sestrama služavkama maloga Isusa.
 

Svoju karitativnu djelatnost ostvaruju na više načina: uključenošću u djelovanje župnog karitasa, sudjelovanjem u kreativnim radionicama, izradom eksponata kod kuće za razne župne potrebe, osobnim angažmanom u prepoznavanju potrebe bližnjih, počevši od svojih najbližih te sudjelovanjem u svim karitativnim projektima župne zajednice, osobito u „jakim“ liturgijskim vremenima: došašću i korizmi.
 
Osim što djeluju na razini župe, PMI vrlo aktivno sudjeluju u svim događajima vezanim uz život i djelovanje Društva PMI na planu zagrebačke Provincije kao i zajednice sestara Služavki Maloga Isusa.
Osobita nam je radost što su za prvu Upravu Društva PMI izabrane članice iz naše župne zajednice PMI-a: gđa Ivanka Novak izabrana je za tajnicu Društva, a gđica Martina Bukovčak za članicu Uprave.
Uz punoljetne članove, vrlo je aktivna i skupina djece i mladih. Oni se redovito sastaju subotom u župnoj dvorani te kroz molitvu, katehezu, radionice, igre i druženje poniru u otajstvo Utjelovljenja i uče imati srce za svakoga po uzoru na sl. Božjega Josipa Stadlera. Susrete animiraju mladi animatori pod vodstvom s. Emanuele Pečnik. Zajednica djece i mladih PMI nositelji su projekta Djelo sv. Djetinjstva, te na svetkovinu Bogojavljenja kao pjevači Betlehemske zvijezde obilaze ulicama Župe s pjesmom na usnama prikupljajući priloge za potrebe djece u misijskim krajevima te i na taj način žive karizmu služenja potrebnima.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com