Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Prezbitersko ređenje u Prvostolnici

Petak, 19. 6. 2015.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u subotu, 20. lipnja 2015. godine u zagrebačkoj katedrali svečano euharistijsko slavlje, tijekom kojeg je zaredio za svećenike 4 dijecezanskih i 5 redovničkih kandidata. Na našu veliku radost od 4 dijecezanskih kandidata dvojica su sinovi naše župne zajednice: vlč. Dominik Glasnović i vlč. Martin Krizmanić.

U svojoj prigodnoj homiliji upućenoj ređenicima, kardinal Bozanić naglasio je kako samo zahvalnost može biti na početku svakog crkvenog poslanja. Zajedništvo s biskupom u prezbiteriju, smatra Kardinal, životni je zahtjev svećenikove egzistencije i službe. Istaknuo je da ređenje ne daje privatnu i autonomnu povlasticu, ne predstavlja osobnu promociju, već ono podrazumijeva uvrštavanje u zbor prezbitera koji djeluje kao tijelo, uvijek u zajedništvu s biskupom.

Dragi ređenici, lijepo je pripadati Isusu koji ne pokorava, nego oslobađa. Ljudi će primijetiti vaša lica, vaše sposobnosti i vaša ograničenja, ali ne trebaju se zaustaviti na vama. Po vama trebaju doći do Isusa ili barem naslutiti lice i pogled Krista, koji je Pastir pastira – poručio je Kardinal ovogodišnjim ređenicima.

Po završetku svečanog slavlja, mladomisnike su dočekale njihove obitelji i mnogi župljani koji su svojom prisutnošću sudjelovali u ovom velikom daru kojim je dobri Bog obdario našu župnu zajednicu u godini slavlja jubileja.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com