Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Mlada misa vlč. Dominika Glasnovića

Nedjelja, 21. 6. 2015.

Velečasni Dominik Glasnović u nedjelju 20. lipnja služio je Mladu misu u svojoj župi u prisutnosti svojih roditelja, obitelji, prijatelja, subraće svećenika i brojnih župljana, ali i vjernika iz drugih župa, osobito iz Marije Bistrice gdje je vlč. Dominik vršio đakonsku službu.

Slavlje je započelo svečanom procesijom, pozdravnom recitacijom te pozdravom gosp. Župnika koji je rekao riječima psalmiste: "Hvalit ću te Gospodine Bože moj svim srcem svojim, slavit ću ime Tvoje dovijeka, jer tvoje ljubavi prema nama ima izobilja. Ovo je dan što ga učini Gospodin, kličimo i radujmo se njemu!”(usp. Ps 118).

Pjevanje je uzveličao župni mješoviti zbor pod ravnanjem dirigenta maestra Josipa degl' Ivellia te orguljaša Nikole Cerovečkog. Propovijedo je vlč. Tomislav Kralj, župnik u župi sv. Nikole, u Bistri, naš nekadašnji kapelan. U propovijedi vlč. Kralj predivno je pojasnio ljepotu i odgovornost svećeničkog poziva. „Dragi Mladomisniče, neka te milost Božja nadahnjuje da te nikada ne napusti vjernost prema prihvaćenim svetim obvezama svećeničkog poziva: poslušnost, celibat, a dodao bih, i sveta mudrost prema materijalnom bogatstvu. U temeljima poslušnosti je poniznost ali i veličina duha poput bl. Alojzija Stepinca koji je po povratku sa studija iz Rimu rekao svom nadbiskupu: "Ništa ne tražim i ništa ne odbijam!" U temeljima celibata i čistoće srca je ljubav prema Isus Kristu. "Ostanite u mojoj ljubavi - govori nam Isus- tko ostaje u meni i ja u njemu, taj donosi mnogo roda" (Iv 15, 9.5).“

Nakon propovijedi i molitve vjernika uslijedio je svečani prinos darova i euharistija pri čemu je mladomisnik pričestio prvo svoje roditelje, a potom i ostale vjernike. Na kraju euharistijskog slavlja u ime župljana vlč. Dominiku čestitala je župljanka gđa Ivanka Novak:

Dragi mladomisniče, dragi naš Dominiče! Dobila sam čast da ti čestitam u ime svih župljana na Svetom sakramentu svećeničkog reda te zahvalim što na poseban način obogaćuješ našu župu. Želimo ti da u svećeničkom djelovanju nalaziš Gospodina i otkrivaš njegovu ljubav. Budi svećenik koji govori svojim životom i radom, ali i riječju. Neka tvoja riječ bude; dovoljno plodna da iz nje nikne ljubav, dovoljno tiha da se primakne svakom jecaju, dovoljno malena da može proći i kroz zatvorena vrata, dovoljno svijetla da otopi najcrnju noć, dovoljno hitra da ne zakasni, dovoljno skromna da ne odabire na koji će prag i dovoljno prostrana da obuhvati suprotne obale. Želimo ti puno dobra u tvom svećeničkom životu i radu. Veliki je to dar što si ga primio, a još je veća odgovornost. Znaj jedno – neće ti biti lako, ali će ti biti lijepo! Naše molitve i želje neka te podrže uvijek, a osobito u danima kada ti bude teško. I ova misnica koju smo ti darovali, kao župljani, znak je Kristova jarma, ali i sveobuhvatne Božje ljubavi. Želimo da ti bude i znak naših molitava i naše trajne povezanosti te duhovne zaštite koju za tebe molimo Gospodina. Budi istinski pastir i duhovni vođa te uvijek s osmijehom na licu i otvorenim srcem vodi svoje stado na pašu života. Bog te blagoslovio!

Na samom kraju mladomisnik Dominik izrekao je vrlo dirljivu, osobnu zahvalu svima, počevši od svoje obitelji, koji su mu bili podrška na ovom putu. Po završetku slavlja slijedio je pojedinačni mladomisnički blagoslov. Za vrijeme podjele mladomisničkog blagoslova pjevao je zbor mladih Damask.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com