Proslavljen blagdan Majke Božje Lurdske u Čulincu- Zagreb

U nedjelju, 11. veljače 2024. godine u crkvi u Čulincu proslavljen je blagdan Majke Božje Lurdske. Svečano misno slavlje u 11:00 sati predvodio je fra Mišo Biskup, OFMCap uz koncelebraciju župnika, preč. Vinka Tomića.

U svojoj propovijedi fra Mišo prisjetio se svojih putovanja u Lourdes, te vjernicima prepričao tamošnji događaj ukazanja. Spomenuo se i događaja Isusova čuda u Kani Galilejskoj, te vjernicima uputio misao:

“Braćo i sestre, mi smo na krštenju napunjeni vodom. Bog nas je ispunio tom živom vodom. Piše, kada se Isus krstio na Jordanu, iznad njega se otvorilo nebo. Tako je i za nas. Rečenicu »Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva milina!« (Mt 3, 17) koju je Bog Otac izgovorio nad Isusom kada se krstio, izgovorio je i kada smo se i ti i ja krstili”.

Fra Mišo potaknuo je vjernike da se češće prisjete svoga krštenja, čine pokoru i mole za grješnike, te istaknuo kako su to želje Majke Božje Lurdske. Svečanosti misnog slavlja uzveličali su brojni mladi ministranti, čitači i zbor “Majke Božje Lurdske” pod vodstvom gospođe Martine Kos. Nakon svete mise, župljani su se okupili i podružili uz kolače i pića koje su pripremili župljani, a druženje je nastavljeno u prostoru Mjesnog odbora Čulinec.