Svečano proslavljena Nedjelja Božjeg milosrđa

U našoj je župi u nedjelju 24. travnja, osim redovitih svetih misa, slavljeno i euharistijsko slavlje u 15.00 sati kojim smo svečano proslavili i obilježili nedjelju Božjeg milosrđa. Svetu misu predvodio je naš župni vikar vlč. Branimir Jagodić.

Slavlje smo započeli pjevanom krunicom Božjeg milosrđa, nakon čega je održana i sveta misa. U svojoj propovijedi kapelan je povezao sliku Milosrdnog Isusa sv. Faustine sa Kristovim slikama iz evanđelja naglasivši kako nam one otkrivaju otajstvo Božjeg milosrđa.

„Naš Gospodin nije samo propovijedao o milosrđu, on ga je i živio. Sjetimo se samo nekih od novozavjetnih situacija u kojima je Isus posvjedočio ovo predivno otajstvo. Kad razgovora s Petrom o pitanju oprosta, Isus mu kaže da treba oprostiti sedamdeset puta sedam – što će reći uvijek! Na križu na kojem Isus ima svako pravo na ljutnju, bijes i ogorčenost, on moli milost za ljude kad govori ‘Oče, oprosti im, jer ne znaju što čine.’ Ako već Božje milosrđe besplatno i nezasluženo primamo, na isti bi ga način trebali i davati. Ne gledajući je li netko zavrijedio ili nije naš oprost, već ljubiti do kraja, kao što nas je Gospodin učio.“

Na završetku misnoga slavlja na poseban smo način čestitali ovaj dan članovima zajednice Milosrdnog Isusa, koji se u njegovo ime i njemu na čast svakoga utorka okupljaju na molitvu.

Nakon svete mise okupili smo se u dvorištu crkve na zajedničkom druženju i zakuski, koju su priredili članovi zajednice.

Zahvaljujući Milosrdnome Isusu na svim plodovima ovoga dana, svoje pouzdanje stavljamo u njegovo ruke s mislima zapisanima ispod njegove najpoznatije slike: Isuse, uzdamo se u Tebe!