Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Duhovna zvanja

vlč. Branimir Budinski

Branimir Budinski, svećenik zagrebačke nadbiskupije, rođen je 14. ožujka 1984. godine. Kršten je 27. svibnja 1984. godine u župi sv. Marka Križevčanina, Zagreb – Trešnjevka, u kojoj je i živio do prvog razreda osnovne škole. Od 1991. godine ima trajno prebivalište na teritoriju župe obraćenja sv. Pavla apostola u Retkovcu, gdje započinje svoje osnovnoškolsko obrazovanje. Završetkom osnovne škole završava i njegovo osnovnoškolsko glazbeno obrazovanje u glazbenoj školi „Ivana pl. Zajca“. Prvu svetu Pričest primio je 9. svibnja 1993. godine, a sv. Potvrdu 22. svibnja 1999. godine. Upisom u Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju kao sjemeništarac odlazi u Nadbiskupijsko dječačko sjemenište na Šalati. Maturirao je u lipnju 2003. godine, a u kao svećenički kandidat upisuje Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu te krajem rujna odlazi u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište na Kaptolu. Na istom je fakultetu diplomirao u studenom 2008. godine. Za đakona je zaređen 29. studenog 2008. godine. Đakonski pastoralni praktikum obavljao je u župi sv. Terezije Avilske u Bjelovaru do kraja svibnja 2009. godine. 20. lipnja 2009. godine zaređen je za prezbitera, a 28. lipnja iste godine slavio je „mladu Misu“. Od 20. kolovoza 2009. godine imenovan je župnim vikarom u župi sv. Ivana apostola i evanđeliste, Zagreb–Utrina i Uskrsnuća Isusovog, Zagreb – Zapruđe-Središće. Potom obnaša službu župnog vikara na Mariji Bistrici nakon koje postaje upraviteljem župe Domaslovec.

S. Jelena Burić

S. Jelena Burić

s. Jelena Burić, SMI
Rođena je u Tuzli 4. rujna 1970. od Ive r. Pavlović i Slavka Burića. Osnovnu školu završila je u Dupcu. Po završetku osmog razreda ulazi u kandidaturu Družbe sestara Služavki Maloga Isusa u Zagrebu i upisuje Poljoprivredno – prehrambenu srednju školu. Po završetku srednje škole, 14. kolovoza 1989. godine ulazi u novicijat Družbe. Prve zavjete položila je na svetkovinu Velike Gospe 1991. Za  vrijeme juniorata završila je Subotnju školu za orguljaše pri Institutu za crkvenu glazbu Katoličkog Bogoslovnog Fakulteta i Institut za kršćansku duhovnost KBF- a. U vrijeme privremenih zavjeta uz školovanje obavljala je dužnost kuharice u našim zajednicama na Kraljevcu, Samoboru i u Novoj vesi. Na Veliku Gospu 1997. položila je doživotne zavjete i poslana u samostan Marijin dom u Vinkovce za njegovateljicu u jaslicama. Na poziv vlč. Stjepana Vukovca, župnika župe sv. Ćirila i Metoda u jesen 1998. uključila se u župni apostolat u vođenje crkvenog pjevanja i u pripremu djece za Prvu pričest. Na Malu Gospu 2006. imenovana je kućnom predstojnicom samostana Marijin dom. Odlukom XIII. Redovitog provincijskog kapitula u lipnju 2010. izabrana je za 1. savjetnicu i zamjenicu provincijske glavarice. U srpnju 2010. imenovana je kućnom predstojnicom samostana Antunovac u Novoj Vesi u Zagrebu.

 

vlč. Vladimir Kerečeni

Rođen je u travnju 1987. godine u Zagrebu. Dolazi iz obitelji oca Tomislava i majke Ljiljane te tri godine mlađeg brata Ivana, studenta. Ostala mnogobrojna obitelj živi na zagrebačkoj Trešnjevci i u Gajnicama. Pohađao je osnovnu školu Antuna Mihanovića u Dupcu, nakon koje je upisao Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju na Šalati. Tijekom čitavog svog djetinjstva i mladenaštva bio je prisutan u životu svoje župe uz koju je odrastao i gdje sazrio njegov poziv. Položivši maturu u lipnju 2005. godine odlučio je, uz potporu pokojnog župnika Željka Juraka i obitelji, krenuti na bogosloviju. Od rujna 2005. godine do rujna 2007. godine boravi na bogosloviji u Zagrebu te studira na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tada je upućen na daljnji studij na Papinskom Lateranskom Sveučilištu u Rimu. Međutim, iz osobnih razloga prekida studij u Rimu i nastavlja ga u Zagrebu. Zaređen je za svećenika u zagrebačkoj Prvostolnici 16. lipnja 2012., nakon čega je upućen na službu u Sesvetska Sela kao župni vikar, a 2014. godine postaje župnim vikarom u župi sv. Blaža. U 2017. godini imenovan je župnim upraviteljem župe sv. Kvirina biskupa na Pantovčaku u Zagrebu.

vlč. Martin Krizmanić

Rođen je u Zagrebu 26. listopada 1990. godine i odrastao u zagrebačkom naselju Čulinec. U Retkovcu je pohađao Osnovnu školu. Završio je Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju, a nakon završene srednje škole upisao je Katolički bogoslovni fakultet (KBF) i otišao u Međubiskupijsko bogoslovno sjemenište. Svoju formaciju za svećeništvo i studij teologije nakon Zagreba nastavio je u Rimu na papinskom sveučilištu Gregoriani boraveći u kolegiju Germanicum et Hungaricum. Nakon uspješno završenog studija vraća se u Zagreb i 25. listopada 2014. zaređen je za đakona Zagrebačke nadbiskupije. Na putu do svetoga reda najveću je podršku imao u svojoj obitelji. Za svećenika Zagrebačke nadbiskupije zaređen je 20. lipnja 2015. godine u zagrebačkoj katedrali. Iste godine imenovan je župnim vikarom u župi Blagovijesti – Navještenja Gospodinova u Vrbanima i župi Bogojavljenja – sv. Tri Kralja u Vrbanima III. 2017. godine imenovan je župnim vikarom u župi sv. Blaža biskupa u Zagrebu. 2018. godine upućen je na studij moralne teologije u Rim.

vlč. Dominik Glasnović

Rođen je 6. rujna 1990. godine. Kao laik, studirao je dvije godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu, a 2011. godine je ušao u treću godinu, kao svećenički kandidat Zagrebačke nadbiskupije. Završio je osnovnu školu u Retkovcu, a zatim srednju medicinsku školu. Više je godina bio aktivan član zbora mladih i zajednice mladih, te sudjelovao u mnogim župnim aktivnostima. Nakon što je diplomirao i uz pozitivno mišljenje poglavara, zaređen je za đakona u zagrebačkoj katedrali 25. listopada 2014. Za svećenika zagrebačke nadbiskupije zaređen je 20. lipnja 2015. godine u zagrebačkoj katedrali. Iste godine imenovan je župnim vikarom u župi BDM Žalosne u Zagrebu – Špansko. 2019. godine imenovan je župnim upraviteljem župe Bezgrešnog začeća BDM u Soblincu.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com