Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Djelo sv. Djetinjstva

Pjevači Betlehemske zvijezde u pohodu obiteljima

Betlehemske zvijezde

Betlehemske zvijezde

U ovogodišnjoj misijskoj akciji u svima nama iznova je oživjela svijest misijskog poslanja Crkve: slijediti zvijezdu kao što su to činili mudraci s istoka da bi se poklonili malenomu Kralju; pjesmom širiti radost Božića i donositi blagoslov obiteljima. I ove su se godine na svetkovinu Bogojavljanja ulicama naše Župe orile božićne pjesme.

Djeca i mladi  - pjevači Betlehemske zvijezde odjeveni kao sveta tri kralja, anđeli i zvijezda prolazili su ulicama s pjesmom na usnama noseći radosni navještaj Božića. Bilo je pet skupina. Podnosili su hladnoću, darovali vrijeme kako bi se solidarizirali s najpotrebnijom djecom; donoseći pjesmu i blagoslov, naša djeca i mladi molili su od onih koje su posjetili novčani prilog za pomoć projektu Djela svetog Djetinjstva koje pomaže djeci u misijama olakšavajući im tešku životnu situaciju, omogućavajući im da idu u školu, da imaju zdravstvenu skrb…

Mnogi su nas lijepo primili. Čuvši pjesmu pred vratima svoga doma s osmijehom na licu otvarali su nam vrata, rado nas poslušali i na našu molbu velikodušno stavljali svoj prilog u kasicu koju smo nosili sa sobom.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com