Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Župni korizmeni mozaik dobrote

Utorak, 31. 3. 2015.

Od Pepelnice do Cvjetnice, vjerni pozivu na molitvu, milostinju i djela ljubavi, u župi smo kroz razne načine nastojali pripremiti srca za dostojno svetkovanje Svetoga tjedna.


Svaka korizmena nedjelja imala svoj poseban, dodatni znak: na prvu korizmenu nedjelju vjeroučenice OŠ A. Mihanovića sa svojom vjeroučiteljicom Marijom Žganjer okupljenu zajednicu kratkim scenskim prikazom nastojale su oraspoložiti za svjesno življenje korizmenih dvagdana; na drugu korizmenu nedjelju u župi su gostovali volonteri udruge Zdenac te smo se uključili u njihove misijske projekte; treću korizmenu nedjelju obilježili smo posebnim pružanjem pomoći za Crkvu u Bosni i Hercegovini te darivali novčane priloge i na taj se način uključili u akciju hrvatskog Karitasa; na četvrtu i petu korizmenu nedjelju članovi DPMI-a uveselili su župljane izlaganjem originalnih rukotvorina kojim doprinose obilježavanju pedesete obljetnice župe; na šestu korizmenu nedjelju – Cvjetnicu župni Karitas prodavao je maslinove grančice i organizirao već poznatu akciju prodaje kolača u svrhu prikupljanja priloga za Isusovu najmanju braću.

Tijekom svagdana volonteri Karitasa i članovi DPMI-a posjećivali su bolesne, stare i nemoćne župljane. Mladi su se osobito angažirali u molitvenoj inicijativi 40 dana za život, u sudjelovanju u župnoj karitativnoj radionici i u provođenju akcije Imaj srce za siromašne. Djeca su na svoj dječji način, osobito u subotnjim radionicama, darivali vrijeme i svoju maštu izrađujući rukotvorine koje su bile izložene u već spomenutim akcijama. Svi koji su htjeli uključili su se uskrsno čišćenje crkve.

Uz post i djela milosrđa, bili su to dani intenzivnije molitve te su se župne skupine uključile u animiranje pobožnosti Križnoga puta, svi koji su htjeli imali su prilike pristupiti sakramentu pomirenja, a za bolesne je bio upriličen poseban susret.

Ovogodišnji korizmeni hod skoro je ispunjen...nadamo se da je doprinio obraćenju srdaca...

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com