Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Završni izlet

Petak, 22. 6. 2012.

U petak, 22. lipnja 2012. uputili smo se svi koji smo mogli i željeli na župni završni izlet. Vlč. župniku Dragutinu bila je namjera i ovu pastoralnu godinu završiti u druženju i radosti.

I krenuli smo svi: djeca, mladi, odrasli i cijeli pastoralni tim ispred župne crkve prema Požegi. Naš izlet poklopio se sa biskupijskim susretom ministranata, tako da je u Požegi, kada smo stigli, bilo vrlo lijepo i svečano. Najprije smo razgledavali požešku katedralu posvećenu sv. Tereziji Avilskoj.

Njezinu važnost kao kulturnog spomenika i kao katedralu mjesne Crkve tumačio nam je vlč. Župnik jer on je bio u Požegi kapelan tako da su mu svi detalji dobro poznati. Nakon posjeta Katedrali, uputili smo se u franjevačku crkvu Duha Svetoga, a potom nakon pauze za sladoled, razgledavali smo drevnu crkvu sv. Lovre koja je poznata kao jedan je od najstarijih spomenika gotičke sakralne baštine koji je preživio stopedesetgodišnje vrijeme osmanlijske vladavine u Slavoniji (1537.-1689.). Značenje te crkve tumačio nam je vlč. Robert Mokri.

Nakon posjeta Požegi uputili smo se u župu sv. Augustina u Veliku kraj Požege gdje smo se družili, igrali, odmarali do mile volje. Dan smo završili najboljim oblikom zahvale, slavljenjem euharistije u župnoj crkvi u Velikoj. Bilo nam je predivno! Slike o tome dovoljno govore.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com