Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Završena je župna duhovna obnova

Nedjelja, 17. 2. 2013.

Na Pepelnicu, 13. veljače ove godine, započeli smo korizmenu župnu duhovnu obnovu, koju je predvodio otac Zvonko Šeremet, dehonijanac.

Pater Zvonko djeluje u Sesvetama kod Požege kao bolnički kapelan i pučki misionar, što znači da često ide u razne župe i drži duhovne obnove i tzv. pučke misije.

Pater je predvodio sve večernje svete Mise od srijede do nedjelje, a u nedjelju je predvodio svete Mise u 9 i 10.30 sati te je propovijedao na Misi u 12 sati, čime je duhovna obnova i završila. Na euharistijskim slavljima upućivao nam je svoju poticajnu riječ te je probudio nadu u srcima, vjerujemo, mnogih vjernika koji su sudjelovali na duhovnoj obnovi. Vidjelo se to i po brojnim ispovijedima, a također i po broju osobnih duhovnih razgovora za koje su se zainteresirani mogli javiti.

Održani su brojni susreti pa su se tako s voditeljem duhovne obnove susreli prvopričesnici, krizmanici, mladi, ministranti i Prijatelji Malog Isusa. U četvrtak prijepodne otac Zvonko i kapelan posjetili su nekoliko starijih i bolesnih osoba u župi, ispovjedili ih, pričestili i razgovarali s njima. Svakog dana poslije večernje svete Mise održan je nagovor u crkvi o raznim temama. Otac Zvonko govorio je osebujnim stilom, vrlo konkretno, dugo, obilno i zanimljivo, a katkad je vjernike i djecu nasmijao kakvom šalom ili gestom.

Župna duhovna obnova donijela je jedno duhovno osvježenje u našu župu te je zapravo odličan početak ovogodišnje korizme. Neka nam Gospodin koji se poslužio ocem Zvonkom da bi nam potaknuo promjenu u srcu udijeli svoju milost tijekom ove korizme, i u cijelom životu, kako bismo napredovali u spoznaji Isusa Krista i slijedili Isusov primjer. Zahvaljujemo o. Zvonku što se odazvao na poziv župnika Dragutina i došao u našu Župu kako bi predvodio duhovnu obnovu.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com