Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Zajednica Vjera i svjetlo proslavila Svijećnicu u našoj župi

Ponedjeljak, 2. 2. 2015.

U ponedjeljak 2. veljače 2015. godine u našoj je crkvi zajednica Vjera i svjetlo proslavila svoj godišnji blagdan - Svijećnicu. Dogodilo se to u godini velikog jubileja, proslave 50. obljetnice od osnutka naše župe.

Sveto misno slavlje predslavio je župni vikar Renato Belčić u zajedništvu s duhovnikom zajednice, karmelićaninom o. Viktorom Grbešom koji je održao homiliju i progovorio o problemima osoba s teškoćama u svijetu koji više ne prepoznaje darovitost onih koji ne odgovaraju kriterijima ovoga svijeta te ne uspijevaju funkcionirati prema njegovim mjerilima. Pjevanje na svetoj Misi predvodili su prijatelji Vjere i svjetla.
 

Zajednica je nastala u Lourdesu na poticaj osnivača Arke Jeana Vaniera i Marie-Helene Mathieu prije više od 40 godina. Okuplja osobe s intelektualnim poteškoćama, njihove roditelje i prijatelje i djeluje u Hrvatskoj dulje od 20 godina. Ukupno postoje 24 zajednice diljem Lijepe naše. Glavno poslanje zajednice je građenje prijateljstva s osobama s teškoćama, otkrivanje njihovih vrijednosti, darova koje posjeduju, kao i pripremanje osoba za svete sakramente, razne proslave, hodočašća i dr.
 
Osobe s poteškoćama koje su nas posjetile zapanjile su nas svojom neposrednošću i iskrenošću, svojom radošću i svojom nesposobnošću za ljutnju. U nama su probudile želju da uđemo dublje u same sebe te iznova otkrijemo bogatstvo nepatvorene čovječnosti.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com