Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Vjera je dragocjeno blago

Subota, 20. 4. 2013.

U pouskrsnom svetom vremenu, 20. travnja 2013. g., u subotnje jutro i članovi naše župne zajednice kao Prijatelji Maloga Isusa uputili su se na slavlje svojega godišnjeg susreta. Bijaše im cilj grad Slavonski Brod, grad rođenja Sluge Božjega Josipa Stadlera, grad u kojem se održavao toga dana 18. susret pod geslom "Vjera je dragocjeno blago".


U Godini vjere i u godini 170. obljetnice Stadlerova rođenja i krštenja, ovaj susret je imao posebno molitveno-slavljeničko obilježje. Široko srce slavonskoga čovjeka i ovoga puta otvorilo je vrata svoje riznice ljubavi i gostoprimstva. Osjećalo se svečano ozračje na ulicama grada, na ulicama oko župne crkve Gospe Brze Pomoći koja bijaše domaćinom ovoga susreta, te osobito na Trgu Josipa Stadlera u blizini Stadlerova rodnoga doma. U deset sati započeo je svečani molitveni predprogram uz spomenik Sl. Božjega Stadlera. U predprogramu pjesmu su animirala i naša djeca.
 

Svečanu misu predvodio je domaći župnik i dekan preč. Ivan Lenić uz koncelebraciju svećenika pristiglih sa svojim skupinama PMI. S nama su bili naši svećenici, vlč. župnik Dragutin Cerovečki i bivši kapelan vlč. Tomislav Kralj i s. Emanuela Pečnik. Na kraju euharistijskog slavlja u Društvo su primljeni novi, ovogodišnji članovi. Među njima i naših devetero župljana.
 

Poslije euharistijskog slavlja uslijedio je odmor za ručak i druženje u hladu dvorišnih stabala. Domaćini su se iskazali ljubaznošću i obilnim čašćenjem s domaćim kiflicama i izvrsnim slasticama. Igre na lijepom travnatom terenu u župnom dvorištu oraspoložile su one mlađe članove PMI koji uvijek s radošću i pozitivnim natjecateljskim duhom iskazuju svoje sportske spretnosti i domišljatosti.
 

U 14,00 h svi su se uputili u gradsku Kazališno-koncertnu dvoranu "Ivana Brlić Mažuranić" na kulturni program kojeg su vodili vlč. Tomislav Kralj i gđa Ivanka Novak, tajnica DPMI-a. Središte ovog dijela programa bilo je gledanje filma o Sluzi Božjemu Josipu Stadleru. Program su nam posebno obogatili mladi folkloraši Broda veselim spletom plesova te tako uzradovali su i oraspoložili sve prisutne pobirući zaslužene burne aplauze. Po završetku programa u dvorani, svi sudionici krenuli su u obilazak brodske Tvrđave, tog jedinstvenog kulturno-povijesnog zdanja u Slavonskom Brodu.
 

Noseći sa sobom proživljene sate prijateljevanja s Isusom, Marijom, s ljudima ovoga kraja i međusobno, u predvečerje dana svi okupljeni Prijatelji Maloga Isusa vozilima su se uputili svojim obitavalištima.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com