Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Očekuje nas u 2015. godini

Nedjelja, 21. 12. 2014.

Veliki jubilej - 50. obljetnica župe
Za sve nas, svet je i znakovit trenutak slavlje VELIKOG JUBILEJA, PEDESETE OBLJETNICE osnutka naše župne zajednice Svetog Pavla apostola koja je osnovana 2. lipnja 1965. godine odlukom kardinala Franje Šepera, nadbiskupa zagrebačkog. S radošću i zahvalnošću spominjemo se prvog i dugogodišnjeg župnika mons. Željka Juraka koji je zajedno s časnim sestrama Nepomucenom i Ksenijom, Služavkama malog Isusa, dao velik i znatan doprinos kako bi župa zaživjela i napredovala na slavu Božju te na dobro i posvećenje Božjeg naroda.

Zahvaljujemo za prisutnost časnih sestara te kasnije i nasljednika mons. Juraka, mnogih župnih vikara, pastoralnih suradnika i ispovjednika, koji su svojim molitvama pratili i pastoralnim radom obogaćivali mnoge generacije djece, mladih i odraslih vjernika i bili vjerni pratitelji svega onoga što je utkano u proteklih 50 godina. Sve učinjeno, kako na duhovnom tako i na materijalnom planu, podržavali su dobri i zauzeti župljani te mnogi dobročinitelji na kojima danas od srca Bogu zahvaljujemo. Vidljivi znakovi njihove velikodušnosti su i dvije izgrađene crkve i jedna kapelica (poklonec). A plod molitava naših župljana i dar Božje providnosti su i mnoga duhovna zvanja, među kojima ističemo dvojicu svećenika Branimira i Vladimira te dvojicu đakona Dominika i Martina. Naši đakoni će u lipnju biti zaređeni za svećenike i proslavit će svoje mlade mise baš u ovoj godini našeg velikog župnog jubileja. Također se spominjemo i s. Tihane Strancarić, Služavke Malog Isusa, koja je rodom iz naše župe.

Godinu našeg Velikog jubileja otvorit će mons. Valentin Pozaić, pomoćni biskup zagrebački, svečanom euharistijom na blagdan Obraćenja sv. Pavla, 25. siječnja 2015. u 11 sati, a svečanu proslavu završetka Jubileja pripremamo za jesen. Pred sami završetak našeg Jubileja u župi ćemo imati i pučke misije te razne popratne događaje.

Veliki jubilej milosni je trenutak za našu zajednicu i dokaz Božje dobrote i prisutnosti među svojim vjernima. Želimo da nam ovo vrijeme urodi plodovima molitve, obraćenja i radosnog življenja Evanđelja. Čestitajući već sada godinu Velikog jubileja naše župe, molimo da svima nama taj događaj bude prilika za duhovnu obnovu i rast u Kristu!

Od početka Velikog jubileja na blagdan sv. Pavla, osim svećeničkog ređenja i mladih misa, u našoj će se župi događati mnogo toga i na duhovnom i na društvenom planu, pa vas već sada pozivamo na suradnju, vašom raspoloživošću i prijedlozima. Uoči velike proslave završetka Jubileja održat će se pučke misije, koje će, nadamo se, pridonijeti duhovnom rastu naše župe.

Kako bi naša župna crkva, koja zahtjeva uljepšavanje unutrašnjosti, ali i popravke, zasjala u svečanom tonu koji i dolikuje proslavi Velikog jubileja, odlučili smo oličiti unutarnje zidove crkve i izvršiti nužne popravke na krovu. Kao zajednica, pozvani smo kako duhovno tako i materijalno, prema vlastitim mogućnostima, doprinijeti za obnovu. Svoj materijalni prilog možete donijeti u župni ured ili uplatiti na naš račun: Župa sv. Pavla apostola, Zagreb - Retkovec; Aleja grabova 3; HR1823600001101609355.

Sakrament svete potvrde
U subotu, 25. travnja 2015. u 10h, u našoj župi bit će proslava sakramenta svete potvrde. Radujemo se zajedno s mnogim mladićima i djevojkama koji će toga dana dovršiti svoju kršćansku inicijaciju i postati punoljetni članovi Crkve.
 
Sakrament prve pričesti
U nedjelju, 10. svibnja 2015. u 11h, naši će prvopričesnici prvi puta pristupiti stolu Gospodnjem i blagovati Presveto Tijelo Gospodina našega Isusa Krista, stvarno prisutnoga pod prilikom kruha.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com