Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Uskrsna poruka župnika

Nedjelja, 20. 4. 2014.

Dragi župljani!
Vjerujem da Vam posljednji dani priprave za naš najveći kršćanski blagdan, blagdan Uskrsnuća Gospodinova, protječu u užurbanom ritmu, punom obaveza i planova da sa svojom obitelji, rodbinom i prijateljima što ljepše i dostojnije proslavite velika otajstva naše vjere.
 
U tom smislu želim Vas sve ohrabriti i čestitati na trudu i svim Vašim nastojanjima, da ovogodišnji blagdan Uskrsa, protekne u ozračju obiteljskog zajedništva, mira i zahvalnosti Bogu na velikom daru vjere.
 
Veliki događaj nade za ovo naše vrijeme, papa Franjo, potiče nas da i nadalje budemo istinski svjedoci ljubavi Božje u svijetu i glasnici takve radosti i životnog pouzdanja, koje će pomoći i onima, koji se još muče u sumnjama i nevjericama, da povjeruju u događaj Uskrsnuća Kristova.
 

Potaknut primjerom i riječima sv. Oca, svijet očekuje na poseban način od nas svećenika i vjernika, da budemo lučonoše na putu korijenite i cjelovite preobrazbe svijeta i Crkve Kristove u njemu. Snagom zagovora nama dragog bl. pape Ivana Pavla II. koji će na Bijelu nedjelju, 27. travnja 2014. godine biti proglašen svetim, vođeni ljubavlju prema Kristu, prema njegovoj Crkvi, prema čitavome svijetu, a napose prema našem Hrvatskom narodu, siguran sam da možemo ispuniti očekivanja mnogih i odgovoriti na brojne izazove u ovom darovanom i milosnom vremenu.
 
Poseban Uskrsni pozdrav upućujem našoj bolesnoj braći i sestrama, koja strpljivo nose svoje teške križeve, uzrokovane prije svega narušenim zdravljem ali i svim drugim mogućim razlozima za zabrinutost i pomanjkanje životne radosti i vedrine. Jednako tako, svoje molitve, ali i čestitke, želim uputiti i svim našim vjernim župljanima, koji redovito prate zbivanja u našoj Župi. Njima zahvaljujem na vjernosti i na svakom znaku podrške, koju nam upućuju.
 
Sestre i braćo, želim, da nam svima skupa blagdan Uskrsnuća Gospodinova ne bude tek komemorativno prisjećanje na jedan događaj s ruba naše povijesti, već uvijek iznova izvor životne snage i nadahnuća za dobra djela.
Sretan Vam i blagoslovljen Uskrs!
 
 Vlč. Vinko Tomić

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com