Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Uskrsna čestitka

Subota, 26. 3. 2016.

 
Dragi župljani,
 
Nakon duhovnog hoda kroz vrijeme Korizme, evo došao nam je najveći i najsvetiji dan za nas kršćane – Uskrs. Uskrs je najznačajniji blagdan kršćana, on je kruna i potvrda svim drugim blagdanima. Svi blagdani, kao i svi dani u godini imaju svoju pravu vrijednost i puninu u Uskrsu.
 
Isus iz Nazareta je uskrsnuo! Idete i javite tu vijest njegovoj braći! Ovo je radosna uskrsna poruka, koju treba širiti. Onaj isti Isus, koji je bio nepravedno osuđen na sramotnu smrt i prikovan na križ, pokazao se da je živ. On je živ na sasvim nov način. Njegovo uskrsnulo tijelo nije ograničeno vremenom i prostorom. Kao što Isusova muka i smrt ima spasonosnu vrijednost za svakoga čovjeka, tako i njegovo slavno uskrsnuće je događaj za sve nas.
 
Isus, vječni Sin Božji, postade čovjekom da bude čovjeku blizak, da bude Emanuel - Bog s nama. On dragovoljno prihvati muku i smrt kao cijenu za spas i uzdignuće čovjeka. Po silasku na zemlju sebe je ponizio, a po muci, smrti i uskrsnuću čovjeka uzvisuje, uzdiže ga u Božansku stvarnost.
 
Doista uskrsnu Gospodin! Jedan od nas ljudi, čovjek od krvi i mesa ustade iz groba. To je jedini grob koji je ostao prazan. Na svim grobovima piše: Ovdje počiva ...! ovdje leži tijelo ...! samo na ovom grobu toga nema, nego stoji: Ovdje je treći dan po smrti uskrsnuo! Kod svih ljudi, pa i najvećih umova sva njihova slava i veličina završava s grobom, a kod Isusa slava počinje od groba, tj. od događaja Uskrsa.
 
Svim župljanima želim sretan i blagoslovljen Uskrs! Neka svjetlo koje je zasjalo na uskrsno jutro svijetli u našem životu.
 
Vaši svećenici Vinko i Nikola sa suradnicima

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com