Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Tribina: (Ne)vidljivi svjedoci

Četvrtak, 22. 5. 2014.

U Nadbiskupskom pastoralnom institutu u Zagrebu 22. svibnja održala se po 34. put tribina "Jedinstvo u različitosti". Molitveni domaćini (kako to zovu organizatori tribina) su bili Prijatelji Malog Isusa, a tema "(Ne)vidljivi svjedoci". 

 
Gosti, tj. svjedoci vjere bili su gđa Kathlen Ann Thompson, po zanimanju glumica i gosp. Branimir Reiter iz udruge Job, mladić koji je od rođenja u kolicima. Svjedočenja su bila vrlo zanimljiva i poučna. 
 

Gospođa Thompson je naglasila važnost darova poniznosti, mudrosti i znanja koje je od svog obraćenja u 37.-oj godini koristila kao putokaz u radu i povezanosti s Bogom. Navela je i druga mjesta iz Svetog pisma, odlomak iz 1 Kor bio joj je putokaz da sjedini duh i um u ljubavi s Bogom, da moli duhom i umom. Za kraj je navela riječ o posluživanju sv. Petra apostola iz njegove poslanice. 
 
Gđa Thompson je tako moćno svjedočila Riječ Božju da se iz svega toga jasno vidi put obraćenja, rada, molitve i korištenja glumačkog dara na slavu Bogu. Iako je grijehom, jer se bavila okultnim, odlutala od Gospodina, vratila se tražeći Božji poziv. Upravo je Riječ Božja ključ životne radosti.
 

Drugi svjedok vjere je gospodin Reiter koji je svoje izlaganje temeljio na ljubavi. Rekao je da je svoj 18. rođendan proveo sam u mračnoj sobi bez prijatelja i bez ljubavi. Gospodin ga je dotaknuo u 20.-toj godini u Međugorju. Shvatio je da je prava ljubav Bog koji napaja naše duše i čisti nas od svega što priječi da budemo sretni. Svi, ali baš svi, možemo biti sretni jer smo svi ljubljeni od apsolutne ljubavi.
 
"Gospodin ne postupa s nama po našim grijesima niti nam vraća po našim krivnjama," kao što kaže Psalam 103. Svaka riječ koju nam je Bog izgovorio vodi nas k njemu i zato moramo čitati Riječ Božju i osluškivati što nam govori. Bog se obraća meni i tebi na isti način u ljubavi. Ako otvorimo svoje srce Duh Sveti će nas voditi, a onda stvarno ne trebamo brinuti kamo idemo i što će se dogoditi.
 

Tribinu smo molitveno animirali na samom početku. Negdje na sredini i na samom kraju pjesmom smo obogatili iznesena svjedočenja. Uz odrasle, sudjelovao je i djelić dječje skupine. I nitko od voditelja tribine, kao i sami gosti, nisu mogli ne osvrnuti se na prisutnost djece!

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com