Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Molili smo za nova duhovna zvanja

Nedjelja, 21. 4. 2013.

U našoj smo župnoj zajednici osobito molitveno animirali tjedan molitve za duhovna zvanja, od 15. – 21. travnja pod geslom Imaj srce i moli za nova duhovna zvanja. Svake večeri, uz redovitu pobožnost krunice, sestre Služavke Maloga Isusa čitale su dio poruke biskupa Marina Barišića koju je uputio za ovogodišnji svjetski Dan molitve za duhovna zvanja. Krunicu su predmolili Prijatelji Maloga Isusa.

 
 
 

Župna središnja molitvena večer bila je u utorak, 16. travnja. Iza večernje sv. mise vlč. župnik Dragutin i vlč. kapelan Tomislav u zajedništvu sa sestrama i mladima animirali su euharistijsko klanjanje pod geslom Duhovno zvanje – proroštvo nade!
 

Klanjali smo se pred Gospodinom, u šutnji iznosili svoje zahvale i vapili zajedno za sve službe u Crkvi, osobito za svećenička i redovnička zvanja. Poslušni Gospodinovo riječi, molimo smo Njega, Gospodara žetve, a sada je na njemu red da pošalje mladiće i djevojke u naša sjemeništa, u naše bogoslovije, u naše samostane.
 

Neki od naših pridružili su se i nadbiskupijskom obilježavanju Dana molitve za duhovna zvanja u četvrtak 19. travnja. Geslo susreta bilo je Zvanje, znak nade utemeljene na vjeri! Sam događaj imao je dva dijela: euharistijsko slavlje u Prvostolnici i promocija filma Susret – darivanje Boga čovjeku u dvorani Vijenac Nadbiskupskog pastoralnog instituta. U cijelom programu aktivno su sudjelovali i naši bogoslovi Dominik Glasnović i Marko Ivković.
 

Vrhunac tjedna bila je nedjelja Dobrog Pastira, 21. travnja te su naši mladi predvođeni vlč. kapelanom Tomislavom toga dana hodočastili u Katedralu kako bi se u euharistijskom slavlju susreli s pastirom nadbiskupije, nadbiskupom i kardinalom Josipom Bozanićem.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com