Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Svi budimo jedno srce

Ponedjeljak, 12. 9. 2011.

U drugom školskom tjednu (12. – 16. rujna 2011.) u župnoj dvorani sve je bilo spremno za upis prvopričesnika. Sve je odisalo ljepotom, radošću, otvorenošću za nešto novo što već nastaje. Kod ulaska djece i roditelja u dvoranu vidljiva je bila znatiželja, razdraganost, spremnost i odvažnost za novi korak. Geslo pod kojim se događao ovogodišnji upis prvopričesnika u našoj župnoj zajednici glasi: Svi budimo jedno srce.

U Godini smo koja je posvećena obitelji te smo željeli to nekako osvijestiti osobito obiteljima koje se pripremaju za lijepi duhovni događaj slavlja Prve pričesti. Stoga smo za znak upisa uzeli srce kao simbol ljubavi koja se nekako najsnažnije i najjednostavnije živi, prima i daje u obitelji. Svaki je prvopričesnik oduševljeno, sa smiješkom i radošću izradio svoje srce, ukrasio ga svojim imenom i fotografijom i pričvrstio u veliko Isusovo srce. Upisalo se 170 prvopričesnika. Tih dana je sve odisalo radošću i milinom u srcu.

Na prvu nedjelju poslije upisa, srca naših prvopričesnika bila su izložena pred oltarom. Na kraju mise vlč. župnik Dragutin Cerovečki pozvao je ostale članove Župne zajednice da izvuku po jedno srce sa imenom i slikom prvopričesnika. Te župljane mi nazivamo duhovnim kumovima.

Želja nam je osvijestiti župnoj zajednici kako je slavlje Prve pričesti slavlje cijele župne zajednice. Neki od njih mogu se intenzivnije uključiti u ovaj duhovni hod tako što će molitvom i drugim djelima milosrđa pratiti ovogodišnje prvopričesnike i njihove obitelji.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com