Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Sveta Potvrda

Subota, 25. 5. 2013.

U subotu, 25. svibnja, u 10 sati , 52 kandidata iz Osnovne škole Antuna Mihanovića primilo je sakrament svete Potvrde po rukama djelitelja prečasnog Tomislava Ivančića. Svečanoj svetoj Misi prisustvovali su krizmanici i njihovi kumovi, obitelj, rodbina i prijatelji, a bilo je svečano i dostojanstveno, kako i priliči.

 

Krizmanici su se pripremali tijekom ove pastoralne godine župnim katehezama, redovitim odlaskom na slavlja svete Mise, pokojim neobaveznim susretom ponedjeljkom navečer i trodnevnicom koju je predvodio vlč. župnik.
 

Prečasni Ivančić potaknuo ih je svojom propovijedi da se zapitaju tko su, odakle dolaze, tko ih je ubacio u ovaj svijet, kako to da prije stotinu godina nikoga od nas nije bilo, a za stotinu godinu opet neće biti nikoga od nas... Govorio im je od srca o Duhu Svetom kojega su primili i o stvarima vjere. Duha Svetog ne vidimo, kao što ne vidimo ni riječi koje dopiru do nas, ali kao što riječi čujemo i one nam prenose zapravo samu onu osobu koja govori, tako i Duh Sveti prenosi i donosi ono što nam Bog ima za reći i što Bog želi dati čovjeku.
 

Govorio je i o svome iskustvu ozdravljenja po vjeri u Boga i pozitivnim riječima i stavovima koji izgrađuju čovjeka i obnavljaju ga ne samo duhovno i psihički, nego i fizički. Na kraju im je zaželio sreću i udijelio svima Božji blagoslov.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com