Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Susret vjeroučitelja

Srijeda, 5. 9. 2012.

U srijedu, 5.rujna iza večernje svete mise u župnoj dvorani održan je susret vjeroučitelja. Susret je animirao vlč. župnik Dragutin Cerovečki, a bio je prisutan i vlč. kapelan Tomislav Kasić.

Nakon uvodnih riječi pozdrava i iznošenja školskih zaduženja, vlč. Župnik je sve vjeroučitelje upoznao s pastoralnim aktivnostima koje dolaze s novom pastoralnom godinom. Svi su u svoje rokovnike zapisali važne datume kako bi što skladnije i zajedno radili na dušnoj paši. Od važnih datuma istaknuli su: dane upisa djece u prvopričesničke i krizmaničke skupine, ispovijed za početak školske godine, nedjelja zaziva Duha Svetoga, Dan godišnjeg klanjanja u župi, nedjelja zahvalnosti za Božja dobročinstva, Misijska nedjelja, sv. Cecilija, Advenat, sv. Nikola, božićna ispovijed, božićni program pred dječju polnoćku.

Osobito su razgovarali i tražili načine kako djecu i roditelje bolje motivirati za redovito slavljenje nedjeljne euharistije. Vlč. Župnik je pozvao i vjeroučitelje da potaknu odrasle vjernike na sudjelovanje u katehezama za odrasle koje planiramo započeti uz otvaranje Godine vjere. No, prije svega neka budu svjedoci vjere na svojem radnom mjestu, neka poštuju nastavni plan i program kao i osobnost svakog djeteta bez obzira koliko to „koštalo“ strpljenja. 

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com