Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Susret s roditeljima

Subota, 13. 3. 2010.

Pošto je korizma vrijeme razmišljanja o našem životu i odnosu prema Bogu, mi najmanji PMI s našom s. Emanuelom i animatoricama pripremili smo susret  za roditelje djece PMI – a i naših starijih članica. Geslo našeg susreta bilo je: Budi mala svijeća na toj tamnoj čovječanskoj cesti, jer kad izgoriš Isus sam će sići da plamičak tvoj na svoje srce smjesti! Cijeli susret je bio u znaku svijeće. Okupili smo se u župnoj crkvi u subotnju večer 13. ožujka 2010. Na ulasku u  crkvu naše su krizmanice dijelile roditeljima svijeću i poruku.

Susret smo započeli molitvom s upaljenim svijećama uz Priču jedne svijeće  koju je Ana čitala. Promišljali smo o tome kako trebamo dati sve od sebe kako bismo gorjeli za druge, kako bismo drugima nosili Kristovo svjetlo. Uostalom to je jedna od glavnih zadaća, nas, prijatelja maloga Isusa.

Nakon te kratke meditacije koja nas je sve potakla, otpjevali smo pjesmu Dopusti meni Gospode.

Nakon toga su Magdalena Margić, Lucija Punjek i Ivana Ćurković priredile našim roditeljima jedan kratki film u kojem su prezetnirale naš rad. Prikazale su kako izgledaju naše radionice, kako se družimo, kako provodimo naša subotnja jutra.

Poslije filma, prezentaciju je imala i Antonela Špehar. Ona je kroz svoju prezentaciju prikazala sve projekte u kojima sudjelujemo u životu župe: naše prodajne karitativne izložbe u došašću i korizmi, suradnja s udrugom Zdenac, suradnja s papinskim misijskim djelom Djelo sv. Djetinjstva.

Uz te projekte kroz naša druženja i uz razne društvene igre razvijemo socijalne vještine. Nakon tih prezentacija s. Emanuela je upoznala roditelje sa pojedinostima ovogodišnjeg susreta PMI – a te ih pozvala da nam se pridruže.

Susret je bio kratak, ali sladak. Nakon susreta većina roditelja je ostala na misnom slavlju te smo ih nakon mise pozvali da vide i uživo sve što radimo! Priredili smo im u župnoj dvorani izložbu naših rukotvorina, a oni naravno nisu mogli odoljeti da nešto i ne kupe te svojim prilogom pomognu onim najpotrebitijima.

Ovo jedno jedino svjetlo koje gori više je vrijedno nego sva tama svijeta.

Ana Špehar

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com