Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Srebrni jubilej obitelji Lončar

Utorak, 30. 7. 2013.

U utorak, 30. srpnja pod večernjom svetom misom bračni par Ivanka i Drago Lončar Bogu su zahvalili na dvadeset i pet godina vjernosti u bračnom savezu. Svetu misu predslavio je vlč. kapelan Tomislav Kasić.

 

Slavlje je bilo vrlo lijepo, jednostavno, a opet svečano. Baš kako se doliči. Obiltelj su koja živi uzornim kršćanskim životom i vrlo zauzeto sudjeluje u životu župne zajednice. U prigodnoj, sadržajnoj propovijedi vlč. Kapelan je svima okupljenima, o osobito Ivanki i Dragi posvijestio ljepotu vjerne, strpljive, praštajuće ljubavi koja u životu donosi mnoge plodove. Plodovi njihove ljubavi vidljivi su svima nama u mnogo čemu, osobito u tri prekrasna sina, od kojih je jedan i član ministrantske skupine.
 

Poslije propovijedi obnovili su svoju bračnu vjernost riječima: „Blagoslovljen si, Gospodine, jer si u dobru i zlu našega života bio dobrohotno s nama. Pomozi nam, molimo, da uzajamnu ljubav vjerno čuvamo, da budemo dobri svjedoci saveza što si ga sklopio s ljudima.“
 

Potom je vlč. Kapelan blagoslovio njihove prstenove: „Umnoži, Gospodine, i posveti ljubav ovih svojih slugu. Oni su jedno drugome predali ove prstene: neka sveudilj napreduju u sakramentalnoj milosti. Po Kristu Gospodinu našemu.“
Na kraju euharistijskog slavlja svi su im od srca čestitali. Divno je ovo svjedočanstvo življene vjere, osobito u ovoj godini koju živimo kao Godinu vjere.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com