Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Slomljene naočale

Ponedjeljak, 11. 2. 2013.

Samohrana majka, koja živi od socijalne pomoći sa svojim osmogodišnjim sinom, već dugo razmišlja kako sakupiti potrebni novčani iznos za popravak slomljenih naočala svoga sina. Uzalud je razbijala glavu… Naočale su mirno stajale na polici, a dječak više nije dobro vidio čitati niti pisati...


Jednoga dana, sva zaplakana, majka nam se obratila za pomoć...Stavile smo glave na kup, razmislile i sjetile se optičara za kojega smo pretpostavljale da neće biti preskup. Odmah smo pohitale k njemu.
Zaista, nismo se prevarile. Cijena novih naočala je ugovorena, suze radosnice su skakutale po maminom licu, a njen sin je bio ponosan jer je imao nove naočale. „Sad opet vidim sva slova, pišem ravno u bilježnici i sve mi je ljepše“, riječi zahvale letjele su iz malih usta…
 
Kad smo krenule platiti naočale, doživjele smo veliko iznenađenje. Gospodin nam rekne: “Djetetu poklanjam naočale“. Lijepi poklon od skoro dvije tisuće kuna. Ostale smo bez daha.
Bog neka blagoslovi njega i njegovu obitelj. On sam je želio ostati anoniman, ali Bogu nije ništa skriveno. Daj Bože da takvih i sličnih dobrotvora bude sve više, jer u današnje vrijeme mnogi gube pamet i vid zbog velikih ekonomskih problema, a ne vide svoga bližnjega u potrebi. Kada bi bogatiji „progledali“, bilo bi manje „slijepih“ siromaha.
 
„Za sjajna djela Bog nalazi dovoljno radnika,
ali za skromno djelovanje potrebni su mu još mnogi.“
Sv. Vinko Paulski

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com