Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Slavlje sv. Potvrde krizmanika O. Š. Retkovec

Ponedjeljak, 28. 5. 2012.

U subotu 26. svibnja, nakon trodnevne duhovne priprave koju je vodio vlč. Župnik, bilo je opet svečano u našoj župi. Razlog slavlja ovoga puta bilo je podjeljivanje sakramenata Potvrde učenicima Osnovne Škole Retkovec.

Njih 131 okupilo se pred župnom crkvom u pratnji svojih kumova i roditelja radi fotografiranja i slaganja ulazne procesije kojom su svečano ušli u Crkvu. Svetu misu predvodio je msgr. Ivan Hren, kanonik i ekonom Zagrebačke nadbiskupije uz koncelebraciju našeg župnika. Krizmanici su i ovoga puta sudjelovali u slavlju kroz pozdrav predvoditelju, čitanja, prinos darova i recitacije. Kroz nadahnutu propovijed msgr. Hren je na vrlo slikovit način približio krizmanicima neke temeljne smjernice vjere za mladog čovjeka tumačeći biblijske likove i njihove susrete s Kristom Gospodinom.

Raspjevani zbor krizmanika pod vodstvom s. Emanuele i ovoga je puta uzveličao slavlje osobito u trenutku primanja samog sakramenta. Na kraju misnog slavlja kuma krizmanice Marije Gegić izrekla je prigodnu recitaciju, a riječi zahvale predvoditelju uputili su u ime roditelja mama krizmanice Brigite gospođa Mirna Bihar i vlč. Župnik koji je istaknuo da ovo što smo danas proslavili zapravo treba biti početak pravog i zrelog življenja Kristovog Evanđelja. Ohrabreni snagom Duha Svetoga i blagoslovljeni njegovim darovima zahvaljujemo stoga ovih dan Gospodinu za sve naše krizmanike i molimo da im Duh Sveti doista u životu bude oslonac.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com