Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Slavlje sv. Potvrde krizmanika O. Š. Antuna Mihanovića

Subota, 19. 5. 2012.

Nakon trodnevne duhovne priprave u subotu 19. svibnja bilo je doista svečano u našoj župi. Izlij Duha svoga, obnovi nas  sve...Gospodnji duh na meni počiva ...odzvanjalo je župnim  prostorom sv. Pavla uz ove i druge lijepe pjesme dok su ministranti ulazili u procesiji u crkvu. 

Slavlje podjeljivanja svete potvrde predvodio je pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski uz koncelebraciju župnika Dragutina Cerovečkog. Krizmanici osnovne škole Antuna Mihanovića, njih 73, pristupilo je sakrametu potvrde obavezujući se biti Kristovim svjedocima u ovome svijetu...Otac biskup ih je u prigodnoj propovijedi ohrabrio za život u intimnom odnosu s tajnovitim Bogom koji dijeli svoje darove za dobro čovjeka da ga ispuni i daruje nutarnje zadovoljstvo i sreću. Da bude više čovjek. A zašto ipak ima toliko laži i svađa u životima kršćana... a svi su primili darove Duha Svetoga. Čovjek je zaboravio na darove koje mu je Bog dao! Nemojte očekivati čudesa- upozorio je biskup, Bog ih redovito ne čini, već djeluje redovito u životu čovjeka po vjernom ispunjavanju dužnosti, po glasu savjesti po osobama...

Bez Boga ne možemo biti sretni. Bog vas treba, Crkva vas treba, župna zajednica vas treba, domovina vas treba- i sličnim riječima biskup se obratio krizmanicima i ostalim vjernicima na vrlo uvjerljiv i osoban način. U slavlju su krizmanici pod ravnanjem vlč. kapelana i vjeroučiteljice Marije aktivno sudjelovali od početaka pozdravivši biskupa, zatim u službi riječi te u prinosu darova. U ime roditelja zahvalila je majka Cvjetana Lukinac , a kuma krizmanice Katarine Nevistić je na dirljiv i osoban način protumačila što znači biti krizmana kuma. Zbor krizmanika pod vodstvom s. Emanuele je svojim "zdušnim " pjevanjem obogatio ovo dostojanstveno slavlje na zadovoljstvo roditelja, kumova i rodbine i župne zajednice. Krizmanici su, već drugu godinu, bili obučeni u prikladne krizmaničke haljine i na vanjski način odražavali cvijet mlade crkve. Dao Bog radost ovoga dana bude doista trajno raspoloženje njihovih srdaca i uvijek vidljiva u njihovim životima.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com