Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Slavlje Mlade mise - Blagoslovljen Bog i Otac

Nedjelja, 1. 7. 2012.

U nedjelju 1. srpnja 2012. slavili smo jedno od najljepših slavlja što ga može doživjeti jedna župna zajednica – slavlje Mlade mise velečasnog Vladimira Kerečenija. Tri smo se dana duhovno pripremali za ova divan dan.

Bog je po drugi put župnu zajednicu obdario svećeničkim zvanjem. Za svoje mladomisničko geslo vlč. Vladimir je odabrao redak Blagoslovljen Bog i Otac ( Ef 1,3 ) želeći time izreći hvalu Bogu koji je milosrdni otac i te takvim milosrdnim srcem služiti u sve dane svoga svećeničkog života. U istom je duhu izradio je i svoj mladomisnički grb čiji se smisao može sažeti u molitvu: Po Isusovom imenu, njegovu životu, smrti i uskrsnuću, upoznajemo Boga Oca, stvoritelja neba i zemlje, svega vidljivoga i nevidljivoga te ga po Duhu posinstva koje primismo smijemo nazivati našim Ocem ( Rim 8,15 ). Neka je blagoslovljen Bog i Otac! Slavlje Mlade mise započelo je u 10:30 uz koncelebraciju mnogih prijatelja svećenika i okupljenog mnoštva vjernika. Za vrijeme euharistijskog slavlja propovijedao je mons. Stjepan Kožul, a pjevao je mješoviti župni zbor pod ravnanjem dirigenta Josipa degl'Ivellia. Na orguljama je pratio Nikola Cerovečki. U animiranju mladomisničkog slavlja po predstavnicima su bile uključene sve župne pastoralne zajednice. Sve okupljene na početku pozdravio je vlč. župnik Dragutin Cerovečki. Na kraju misnog slavlja u ime župne zajednice Mladomisniku je čestitala obitelj Halužan, a potom je svoju zahvalu svima prisutnima uputio sam Mladomisnik.

Nakon misnog slavlja župljani, ne bojeći se velike vrućine, zadržali su se pred crkvom časteći se slasticama koje su za ovaj dan pripremile vrijedne župljanke. I za sve je bilo u obilju! I preteklo je još i za počastit one koji su došli na večernju svetu misu. Gledajući Vladimira danas svi prisutni radovali su se, Bogu zahvaljivali, molili i na kraju čestitali. I po svećeniku Vladimiru Kristova Crkva je obogaćena na posve jedinstven način. I ovaj duhovni poziv sve nas hrabri. Vladimirova spremnost na ljubav i žrtvu do kraja zalog je i naše vjernosti. Vladimirov „Evo me“ poticaj je svim mladima da se ne boje širom otvoriti vrata Kristu koji poziva jer s Kristom svaki gubitak postaje dobitak. Iz svakog stiska ruke, riječi, osmjeha dalo se čitati, kao i do sad,da će ga župna zajednica i dalje pratiti molitvenom blizinom i podržavati na putu kojim je krenuo! Neka po svakom trenutku Vladimirova svećeničkoga života bude Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista! ( Ef 1,3 )

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com