Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Rođendanska proslava

Subota, 29. 12. 2012.

"Uistinu, tko vas napoji čašom vode u ime toga što ste Kristovi, zaista, kažem vam, neće mu propasti plaća" (Mk 9, 41), kazao je Isus svojim učenicima. Ali i poručio svim budućim generacijama svojih vjernika-učenika da će biti nagrađeni Njegovim kraljevstvom oni koji pomažu drugima.

To sigurno imaju na umu (ili barem u podsvijesti) volonteri Caritasa kada obuju svoje cipele i krenu put kuća bolesnih, starih i nemoćnih župljana. Nekoga zaista napoje čašom vode, a nekoga jednako toliko potrebnom čašicom razgovora i utjehe.

No, prošle nedjelje, 30.12.2012.g. nekolicina članova Caritasa sastala se ispred zgrade svog korisnika Z.P. iz jednog malo drukčijeg razloga- rođendanske zabave iznenađenja. Z.je branitelj i ratni vojni invalid kojeg je, nažalost, bolest pred 2 godine prikovala uz krevet. Zadnju godinu dana je korisnik pomoći župnog Caritasa nekoliko puta tjedno, najviše u vidu hranjenja, presvlačenja i obavljanja sitnih poslova u kući. Uz naše časne sestre Kćeri kršćanske ljubavi sv.Vinka Paulskog, troje je volontera redovito prisutno u njegovoj svakodnevici i uskače uvijek kada je potrebno, s obzirom da živi sam.

No, ovoga puta želja nam je bila zajedno sa Z. proslaviti dan kada ga je Gospodin doveo na ovaj svijet i zahvaliti Mu na tom daru života. Pritom nije bilo na odmet malo se i zasladiti pa smo ispekli tortu, pribavili balone i ostale rođendanske rekvizite bez kojih nema prave proslave i organizirali ostale prijatelje iz Caritasa da dođu. I tako je mala, dobro raspoložena ekipa uz glasnu pjesmu “Sretan rođendan ti...” razveselila našeg slavljenika i pokazala mu još jednom da usprkos svim nedaćama nije sam. Najveće dobro djelo ikada učinjeno? Svakako nije. Ali i sitnica je velika u Isusovim očima ako se radi u Njegovo ime.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com