Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Proslavljen blagdan Gospe Fatimske

Srijeda, 13. 5. 2015.

U srijedu 13. svibnja u našoj je župi svečano proslavljen blagdan Gospe Fatimske. Naime, u starom dijelu naselja Retkovec prije desetak godina je podignut poklonec u čast Majci Božjoj Fatimskoj te se od tada svake godine na obljetnicu prvog Marijinog ukazanja u Fatimi kroz naselje organizira svečana procesija s kipom Majke Božje.

Prije večernje sv. Mise kip Gospe Fatimske je iz kapelice prenesen u crkvu gdje su vjernici u okviru svibanjskih pobožnosti molili krunicu, s nakanama za cijelu Crkvu, a napose za dvojicu naših ovogodišnjih mladomisnika. Pred likom Majke Božje je izmoljena i molitva sv. Josipu koju molimo svake srijede kao zahvalu sv. Josipu za zagovor pri izgradnji župne crkve.

Sv. Misu je predslavio župni vikar Renato Belčić. U propovijedi je naglasio da u teškim vremenima dolazi Gospa i poziva na obraćenje, kao što i Pavao poziva u prvom čitanju koje je čitano na sv. Misi. »Svako ukazanje je aktualizacija Evanđelja«, rekao je vlč. Belčić, dodavši da je sada vrijeme da svatko ispita svoj život. »Oni koji s Bogom hode, nose u sebi izvor nepresušne radosti i oni znaju da će Bog na kraju sve izvesti na dobro«. Spomenuo se kršćana koji su danas toliko progonjeni, a nitko ih se osim Svetoga Oca niti ne spominje. »Ali i danas smo puni nade da će pobijediti Lav iz plemena Judina«, naglasio je župni vikar. Nakon Sv. Mise uslijedila je procesija s kipom Gospe Fatimske prema kapelici u Starom Retkovcu. Župljani predvođeni župnim vikarom i većim brojem ministranata radosno su u procesiji pjevali Gospi, a kada je Gospin kip položen na svoje mjesto u kapelici, vlč. Renato je sa župljanima izmolio Lauretanske litanije. Proslava je završena pjesmom Rajskoj Djevi, Kraljici Hrvata.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com