Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Proslava župnog blagdana sv. Pavla apostola

Subota, 25. 1. 2014.

U župi sv. Pavla u zagrebačkom naselju Retkovec svečano je 25. siječnja proslavljen blagdan Obraćenja sv. Pavla. Za proslavu blagdana svoga nebeskog zaštitnika vjernici su se pripravljali trodnevnicom koja je započela u srijedu 22. siječnja molitvom Milosrdnom Isusu.

Misu je sva tri dana predvodio vlč. Ivica Budinšćak, povjerenik za pastoral mladih u zagrebačkoj nadbiskupiji, a pjevanje su animirali župni mješoviti zbor, dječji zbor i zbor mladih "Damask".
 

Na blagdan Obraćenja sv. Pavla prijepodne su mise predvodili vlč. Nikola Jurković, župni vikar i vlč. Ivica Budinšćak. Svečanu večernju koncelebriranu misu uz sudjelovanje svećenika iz dekanata i više drugih župa predslavio je mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački. 
 

Biskup je u svojoj propovijedi naglasio kako smo i mi vjernici pozvani na obraćenje kao i sv. Pavao. Spoznaja vlastitog stanja nije nam uvijek laka jer brzo pronalazimo opravdanje za svoju savjest, a upravo kroz tu istu savjest Bog obasjava, progovara i daje prvu inicijativu obraćenju. Biskup je pozvao i potaknuo vjernike kako su nam i danas potrebni ljudi široki u prihvaćanju, hrabri u djelovanju. Ne smijemo ostati zatvoreni u uske okvire mišljenja već poput sv. Pavla nošeni snagom iskustva Kristova ulaziti u dijalog sa svijetom i novom kulturom.
 

I na kraju homilije biskup Mijo je sve pozvao i potaknuo da ulazimo hrabro u dijalog sa svijetom, s povjerenjem, ne bojeći se onoga što jesmo ni onoga u što ulazimo, kako bismo navijestili uvijek radosnu vijest evanđelja.
 
Na samome kraju sv. mise župnik vlč. Vinko Tomić pozdravio je i zahvalio svim nazočnim svećenicima i vjernicima, te čestitao župnu svetkovinu!

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com