Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Proslava Uskrsnuća Gospodinova

Nedjelja, 8. 4. 2012.

Vazmeno bdijenje započeli smo u 21:00 blagoslovom ognja ispred crkve. Na tom je ognju upaljena uskrsna svijeća koju je vlč. župnik Dragutin svečano unio u crkvu s poklikom “Svjetlo Kristovo”.

U polumračnoj crkvi vlč. župnik Dragutin pjevao je „Exultet“ – pohvalu uskrsnoj svijeći koja nam je simbol Uskrslog. Nakon toga slijedila je služba riječi. Najprije čitanja iz Starog zavjeta, nakon kojih su ponovno zazvonila zvona, zaorile orgulje i svečano se pjevala Slava. Svime time naznačeno je da smo prešli iz smrti u život, iz Starog u Novi zavjet. Nakon čitanja Poslanice zaorio se poklik “Aleluja” i navještaj Evanđelja. U krsnoj službi blagoslovljena je voda kojom su bili kršteni katekumeni, a poslije obreda krštenja svi prisutni obnovili su svoja krsna obećanja.

Nakon euharistijske službe i pričesti bio je svečani blagoslov jela. Mnogi su donijeli svoje košarice na blagoslov kako bi na uskrsnom doručku mogli blagovati blagoslovljenu hranu. Oni koji nisu blagoslovili jelo na večer mogli su to učiniti na uskrsnoj jutarnjoj misi. Na svim svetim misama na Uskrs crkva je bila puna. Na Uskrs navečer, mladi predvođeni vlč. Tomislavom Kraljem, kapelanom krenuli sun a hodočašće u Lurd.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com