Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Proslava patrona Društva PMI - Blagovijest

Utorak, 27. 3. 2012.

U korizmenom smo vremenu kada je cijela Crkva zagledana u križ Kristov. No jedno je to Otajstvo od jaslica do križa koje se započelo ostvarivati u našoj ljudskoj povijesti u tišini Nazareta. 

U tom su se duhu Prijatelji Maloga Isusa u danima od 22.- 24. ožujka okupljali u župnoj crkvi kako bi se duhovno pripremili za proslavu Patrona Društva- blagdana Blagovijesti. Kroz meditaciju, euharistijsko klanjanje i osobnu molitvu uranjali su u Božju veličinu koja je tako jednostavno zasjala u Marijinom potpunom predanju i raspoloživosti za vršenje Božje volje.

Tako duhovno pripremljeni Prijatelji Maloga Isusa na području Zagrebačke provincije okupili su se na više mjesta, kako je kojoj zajednici bilo moguće. U Kotoribi su se okupili u nedjeljno poslije podne 25. ožujka. Zajednicu su posjetile s. Emanuela Pečnik kao pročelnica Vijeća i s. ViktorijaPredragović, članica Vijeća. S njima su sudjelovale u molitvi. Na kraju susreta okupljeni PMI-a obnovili su svoja obećanja i svakom članu s. Emanuela je uručila člansku iskaznicu.

Tako duhovno pripremljeni okupili su se s dručim članovima Društva na liturgijskoj proslavi Blagovijesti 26. ožujka u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Stenjevcu. Geslo proslave bilo je: „Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po riječi Tvojoj“.

Meditativni program kao pripremu za euharistijsko slavlje pripremila je s. Imakulata Lukač sa Prijateljima Maloga Isusa iz Stenjevca i Maksimira. Cijela zajednica gromoglasno je molila otajstva Krunice Djeteta Isusa. Euharistijsko slavlje predslavio je vlč. Vjekoslav Meštrić, župnik župe Uznesenja BDM uz koncelebraciju našeg kapelana Tomislava Kralja i svećenika Ivana Buhina. Župni zbor je svojim pjevanjem uzveličao slavlje. Na kraju euharistijskog slavlja pred oltar su bili pozvani svi prisutni PMI-a te su pred okupljanom zajednicom vjernika obnovili svoja obećanja, a potom im je svakom osobno s. Emanuela Pečnik, pročelnica Vijeća, uručila člansku iskaznicu. Svi su radosna srca i ozarena lica primili iskaznicu, a naš Kapelan je dobio i veliki pljesak.

Poslije euharistijskog slavlja, zajedničko druženje nastavilo se u župnom pastoralnom centru.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com