Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Proslava blagdana svete Cecilije

Utorak, 22. 11. 2011.

Sveta Cecilija je zaštitnica crkvene glazbe i pjevača. Njezin blagdan proslavili smo u utorak, 22. studenoga. Naša župa ima četiri zbora. Stoga nam je bila želja svečano proslaviti njihovu zaštitnicu, kroz molitvu i pjesmu i zajedničko druženje. Na blagdan svete Cecilije svi zborovi okupili su se na svečanoj svetoj misi u 19:00 i pjevali zajedno.

Euharistijsko slavlje predslavio je vlč. Dragutin Cerovečki, župnik uz asistenciju vlč. Tomislava Kralja, župnog vikara, sjemeništaraca te brojnih ministranata. U prigodnoj propovijedi vlč. Župnik naglasio je važnost i ljepotu službe pjevača u liturgiji i zahvalio svima, od najmlađih do najstarijih, na svoj spremnosti koju redovito pokazuju kroz tjedne probe i pjevanja za vrijeme euharistijskih slavlja, osobito nedjeljom i blagdanom. Nije uvijek lako odvojiti vrijeme, ali ono što se čini s radošću donosi plod. I večeras smo imali prilike uživati u plodovima rada naših zborova!

Nakon svete mise uslijedio je prigodni koncert. Svaki zbor izveo je dvije skladbe po vlastitom izboru. Program je vodio vlč. Župnik. Koncert je zaokružen zajedničkom skladbom W. A. Mozarta Dona nobis pacem. Veličanstveno je zvučao taj kanon! I kao bonus na kraju, dio zbora mladih koji se uz duhovne šansone želi baviti i klasičnom glazbom, pod vodstvom vlč. Župnika izeo je skladbu Iže Heruvimi. Nakon pjevanja u crkvi, slijedilo je druženje u prostorijama župnog ureda.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com