Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Proslava blagdana Majke Božje Lurdske u našoj župi

Ponedjeljak, 13. 2. 2012.

Blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika u župi smo obilježili na sasvim osobit način. U jutarnjim satim dječja skupina Prijatelja Maloga Isusa pod vodstvom s. Emanuele i animatorica PMI–a u župnoj se dvorani  pripremala za posjet staračkim domovima koji se nalaze na području župe tako što su tražili i učili načine kako pružiti ruku pomoćnicu onima kojima je naša pomoć potrebna.


Promatranjem fotografija, razgovorom, molitvom, čitanjem Statuta Prijatelja Maloga Isusa zajednički su dolazili do odgovora: pružiti osmijeh, toplu riječ,  odvojiti malo vremena i skratiti im samoću, češće ih posjetiti…neki su od načina kako i djeca mogu pružiti  pomoć starijima. Nakon kateheze  podijelili se u dvije podskupine i krenuli na dva kraja župe u naselja Dubec i Retkovec, gdje se nalaze domovi za starije i nemoćne osobe. Proveli su s njima vrijeme na obostrano zadovoljstvo. Pjesmom, smijehom,

šalama, prigodnim poklonima nastojali su im uljepšati barem dijelić jednoga dana. Ali, u svoja srca svatko je pohranio poruku: više pažnje treba posvetiti bolesnima, nemoćnima, Isusovoj najmanjoj braći kako bismo rasli u prijateljstvu s Isusom jer nam je to svima cilj! 

 

Navečer u kapeli Gospe Lurdske u naselju Čulincu bio je vrhunac ovoga dana. Već od 18 sati u kapeli se molilo, pjevalo, ispovijedalo. Euharistijsko slavlje u 19 sati predslavio je vlč. Nedjeljko Pintarić, moderator Duhovnog stola. U prigodnoj homiliji vlč. Nedjeljko je pozvao sve okupljene promišljati o vjeri koju živimo; kako ju živimo; je li u nama onaj žar vjere kojeg smo primili onog trenutka kad je po našem čelu tekla voda krštenja? Simbol vode krštenja i vode Lurda isti je: Božji besplatni dar koji u našim životim treba donositi plodove ljubavi koja mijenja, ozdravlja naše živote.

Najveća čudesa događaju se u našim srcima; koliko je moguće da moje srce ozdravi, da u njemu klijaju klice dobrote, ljubavi? Homiliju je završio govorom o novoj evngelizaciji pozvavši sve da novim žarom žive stare kvalitete vjere. Kad u svoja srca duboko pohranimo Riječ Božju, tada svatko od nas doživljava ozdavljenje. Nakon homilije i ispovijesti vjere, pristunima bolesnima podijeljeno je bolesničko pomazanje. Poslije euharistijskog slavlja u društvenom domu u Čulincu svi koji su htjeli mogli su se družiti uz piće i kolače što sui h pripremili čulinčani.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com