Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Pripreme za Susret hrvatske katoličke mladeži u Sisku

Subota, 28. 4. 2012.

Mladi Remetskog dekanata okupili su se na zajedničkim pripremnim susretima za Susret hrvatske katoličke mladeži u Sisku. Domaćin oba susreta bila je Hrvatska dehonijanska mladež župe BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea u Trnovčici.

Mladi Remetskog dekanata okupili su se na zajedničkim pripremnim susretima za Susret hrvatske katoličke mladeži u Sisku. Domaćin oba susreta bila je Hrvatska dehonijanska mladež župe BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea u Trnovčici. Prvi susret – euharistijsko klanjanje – održan je u petak, 20. travnja 2012. u 20.30 sati u župnoj crkvi u Trnovčici, a pripremila ga je Hrvatska dehonijanska mladež. Drugi susret – kateheza – održan je u utorak, 24. travnja 2012. u 20.30 sati u samostanskoj dvorani sv. Josipa otaca dehonijanaca u Trnovčici. Katehezu je nakon uvodnog pozdrava vlč. Tomislava, održao vlč. Ivica Budinšćak, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije. U uvodnoj riječi, vlč. Ivica je iznio osnovne informacije o pripremama za Susret u Sisku, broju mladih koji su do sada prijavljeni, njih oko dvadeset tisuća te o onome što se od mladih očekuje, a to su svjedočanstvo vjere i ohrabrenje vjernicima i stanovnicima mlade biskupije koja je kroz povijest puno trpjela, osobito u Domovinskom ratu. SHKM u Sisku je susret, a nije party, istaknuo je vlč. Ivica, a "susret" traži potpunog čovjeka koji će susresti drugog čovjeka, biti prisutan, svjedočiti. Mladi u Sisku biti će pod jakim povećalom javnosti, nastavio je Povjerenik. Vjerujemo da će njezina reakcija biti pohvala ili šutnja, koja govori više od riječi, kao što je već posvjedočio susret mladih sa Svetim Ocem Benediktom XVI.na zagrebačkom glavnom trgu u lipnju 2011.

Uslijedila je kateheza na temu: "Šimune Ivanov, ljubiš li me?", a pripremio ju je vlč. Ivica s nakanom probuditi u mladima svijest o Isusovoj neizmjernoj ljubavi prema njima, usprkos svim nesavršenostima, padovima, grijesima. Vlč. Ivica je pozvao mlade da se zagledaju u svoje srce i odgovore koliko Isusu uzvraćaju na njegovu ljubav. "Ljubiti znači predavati se. Daješ li se Isusu? Imaš li posebno mjesto i vrijeme za Isusa? Koliko si spreman učiniti za Njega?" – pitanja su kojima su mladi pozvani na razmišljanje. "Želiš li ljubiti Isusa i ići na SHKM i tako svjedočiti tu ljubav drugima? Želiš li ga tim svjedočanstvom zavoljeti još više?" – upitao je vlč. Ivica – i nastavio kako tu ljubav treba opetovano potvrđivati, poput Petra: prvi put, vjerojatno, samo ustima, drugi put razumom, a treći put – srcem. To svjedočanstvo ljubavi prema Isusu treba se osobito izraziti u želji za sjedinjenjem s njim, Prijateljem mladih, u Euharistiji, a ako je potrebno i dokazati željom očistiti svoje srce u sakramentu svete Ispovijedi. Vlč. Ivica završio je katehezu pozivom mladima da svojim prisustvom na SHKM u Sisku odgovore na Isusovo pitanje: „Ljubiš li me?“ te da poslušaju njegov poziv: "Idi za mnom!"

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com