Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Prijatelji Maloga Isusa proslavili su svoju zaštitnicu

Ponedjeljak, 24. 3. 2014.

U našoj župi, župi sv. Pavla apostola, od 22.03. do 24.03. održana je duhovna priprava za proslavu Navještenja Gospodinova, Blagovijesti. Za njih su to bili posebno važni dani jer im je taj blagdan glavni patron.

 
Kroz tri dana, članovi zajednice okupljali su se na molitvu. U tišini Njegova hrama, kojeg je obasjavao samo trag svijetla od oltara,čitana je riječ po riječ, praćena pjesmom i molitvom. Svi smo mogli prisjetiti se, osjetiti, promisliti o putovima dolaska Gospodinova na zemlju, o povijesti našeg spasenja, o ponovnom trenutku kada je zavladao sklad između neba i zemlje, kada je sva prolaznost natopljena vječnošću. U krilu Marije, Djevice čiste, jednostavne,ponizne,... Riječ je tijelom postala. Njezin odgovor DA najsvetija je riječ koju je ikada živi čovjek izgovorio, ona je otvoreni put za Raj.
 

Marijin primjer trebao bi nam biti primjer za cijeli život. Zaboravljamo zaviriti u sebe same, svoja nutarnja nadahnuća, zaboravljamo na važnost obiteljskog zajedništva, na našu ovozemaljsku službu, na živu vjeru, na ljubav.... Kroz ovu trodnevnicu ponovno smo u srcima ražarili žar vjere i shvatili kolika je važnost tog cijeloživotnog zadatka, koji se čini težak, ali samo čini jer zavirimo li u svoje srce, otvorimo li ga za Onoga Koji nas pozva imenom i što nam put pokazuje, sve će biti tako jednostavno.
 
I tako osviještini, spremni, ohrabreni i nadahnuti dočekasmo našu svetkovinu. Na sam dan Blagovijesti započeli smo veliku devetnicu Božiću i zajedno slavili euharistiju. Svima nam je u srcu želja: slijediti Marijin uzor, štovati je i ljubiti kao Majku, te jemoliti za naš zagovor kod Boga.
 
Nakon Euharistije, članovi Društva kratko su se okupili u druženju u župnoj dvorani. Ponovno smo osvijestili značaj same zajednice! Kako je samo lijepo znati, da imamo jedni druge koji se podržavamo molitvama, riječju, utjehom, vlastitim primjerima. To je kao potporni stup ili vjetar u leđa! Jer svi smo mi na kraju braća i sestre, mali Nazaret, prava obitelj!
 
Neda Poljak, PMI

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com