Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

„Ovo je post koji je Ocu po volji: podijeliti kruh svoj s gladnima“ (usp. Iz, 56,6)

Petak, 1. 3. 2013.

U subotu 2. ožujka Prijatelji Maloga Isusa animirali su akciju pod geslom "Imaj srce i kruh svoj s gladnim dijeli". Kao i u došašću, akciju su provodili u trgovačkim centrima na području župe, u Intersparu i Konzumima. Koji su željeli, imali su priliku sudjelovati u akciji. I sudjelovali su i mladi i stariji. Svatko na način koji odgovara njegovim mogućnostima i dobi. 
 

Neki od njih svjedoče: Divna je spoznaja kad znaš da za dobro drugoga daješ dio svoga vremena!
Svi volonteri dan su započeli ili završili sv. Misom kako bi Gospodina na početku zamolili, a na kraju mu zahvalili za dobro djelo koje su učinili zajedno s ostalim PMI i volonterima župe i svima onima koji su se uključili u ovaj lanac ljubavi.

Naši mladi, koji su stajali na ulasku u dućane bili su svakom kupcu znak. Većinu su potaknuli na darežljivost. Nekima su bili smetnja, a nekima „znak osporavan“. I to je bio dan svjedočenja vjere.

Kako zapisa sv. Petar Krizolog: „Tri su stvari, braćo, po kojima vjera stoji, pobožnost se održava, krepost traje. Molitva, post, milosrđe. To troje jedno su i uzajamni izvor života... Post ne niče ako ga ne natapa milosrđe. Ti što postiš, ono što milosrđem nakvasiš, to će ti se zgrnuti u žitnicu. Čovječe, ne gubi, dakle, čuvajući, već skupi dajući. Čovječe, darujući siromahu, sebi daješ, jer što drugome ne prepustiš, nećeš imati.“

Zato, pomozimo jedni drugima i budimo istinski svjedoci Evanđelja jer tako Gospodin hoće!

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com